Sondaj CURS: Românii, speriaţi de facturi mai mult decât de război. Pe cine ar vota dacă ar avea loc alegeri

Sondaj CURS: Românii, speriaţi de facturi mai mult decât de război. Pe cine ar vota dacă ar avea loc alegeri

Un nou sondaj CURS, realizat pe un eşantion de 1172 de români în peroada 2-11 martie, dezvăluie care este starea de spirit a oamenilor în aceste vremuri tulburi. 76% dintre cei chestionaţi apreciază că în România lucrurile merg mai degrabă într-o direcţie greşită.

Principalele probleme de care guvernanţii ar trebui să se ocupe de urgenţă sunt: prețurile, inflația, utilitățile, prețul energiei (21%), urmate de război, armată, siguranța națională (18%). Problematica sănătăţii şi a pandemiei se află pe locul 3 cu 12% din voturile celor chestionaţi, procent similar şi pentru chestiunile legate de economie şi criza financiară.

sondaj 1 1

CITEȘTE ȘI: Ce a făcut Roman Abramovich de frică să nu rămână fără yacht-ul de peste 500 de milioane de euro. Cum arată ”bijuteria”

La întrebarea care sunt principalele două probleme din viața personală, de care ar trebui să vă ocupați de urgență, răspunsurile au fost:

Nivelul de trai, pensiile, salariile (26%)

Prețurile, inflația, utilitățile, prețul energiei (22%)

Sănătatea, pandemia, boala (22%)

Locurile de muncă (6%)

Războiul, armata, siguranța națională (5%)

Noile intenţii de vot ale românilor

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, ele ar fi câştigate de PSD cu 36% dintre voturile românilor, PNL – 20% şi AUR – 14%.

sondaj 2 1

Ce evenimente îi îngrijorează pe oameni

Mai rău decât de război, românii sunt speriaţi de facturile la electricitate şi gaz, precum şi de scumpirea alimentelor. Temerile sunt urmate apoi de războiul din Ucraina şi situaţia geo-politică a ţării noastre.

sondaj 3


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Sondaj CURS: Românii, speriaţi de facturi mai mult decât de război. Pe cine ar vota dacă ar avea loc alegeri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *