Vremea în weekend. Caniculă și furtuni în unele zone

Vremea în weekend. Caniculă și furtuni în unele zone

Vremea în weekend. Caniculă și furtuni în unele zone

Ne așteaptă un sfârșit de săptămână ca în mijlocul verii, cu temperaturi de până la 35 de grade, dar și averse și furtuni în câteva regiuni ale țării, transmite meteoradar.ro.

Deși ne apropiem de finalul lunii septembrie, vremea rămâne cât se poate de estivală. În acest weekend, mercurul va atinge chiar și 35 de grade în sudul României, în timp ce jumătatea vestică a țării va avea parte de averse și furtuni.

Vineri, 22 septembrie, vremea va fi frumoasă în cea mai mare parte a țării, chiar dacă în zonele de munte și, pe alocuri, în estul țării, vor fi posibile câteva averse slabe. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 26 și 33 de grade.

Valul de căldură va atinge apogeul sâmbătă, 23 septembrie, chiar de echinocțiu, ziua care ar trebui să marcheze debutul astronomic al toamnei.

CITEȘTE ȘI: La Moșnița, Aquatim desfundă canalizarea pe o stradă dar inundă casele de pe străzile vecine

Departe de a avea vreo legătură cu toamna, vremea va fi cât se poate de caldă pentru această perioadă. La prânz, termometrele vor indica peste 30 de grade în mare parte din țară, iar în sudul Munteniei și al Olteniei va fi caniculă pe arii relativ extinse.

Ziua de duminică, 24 septembrie, va aduce o răcorire în vestul țării, care va fi însoțită, local, de ploi torențiale, furtuni, și, izolat, vijelii și grindină. Căldura va persista în sudul și estul țării, unde sunt așteptate maxime cuprinse între 28 și 35 de grade.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *