Vremea a făcut ravagii în Banat. A fost Cod roșu! Video

Vremea a făcut ravagii în Banat. A fost Cod roșu! Video

Vremea a făcut ravagii în Banat. A fost Cod roșu! Video

Seara de marți s-a încheiat cu un Cod portocaliu de scurgeri importante de pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte severe de inundații locale și creșteri rapide de debite și niveluri cu posibile depășiri ale cotelor de inundație, fiind afectat, în Caraș-Severin, bazinul Timiș – afluenții mici afectați sectorului în aval de Caransebeș, amonte de Lugoj.

ISU Caraș-Severin anunța că, în urma fenomenelor meteorologice avertizate, pompierii militari au fost solicitați să intervină pentru: evacuarea apei din două curți, de pe o stradă, inundată pe o lungime de circa 50 m și decolmatarea unui podeț, toate din municipiul Caransebeș. Două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Reșița au acționat pentru evacuarea apei din pivnița unei gospodării din satul Târnova și din curtea unei case din municipiul Reșița. De asemenea, pompierii din cadrul Secției de Pompieri Oravița au intervenit pentru scoaterea apei dintr-o gospodărie, unde apa a pătruns în pivnița casei.

Codul portocaliu a dat ulterior în două coduri roșii. Unul viza averse torențiale cu acumulări de peste 30…40 l/mp, în zona avertizată cumulându-se anterior avertizării, în două ore, cantități de peste 50 l/mp. Pe lista localităților afectate se află Oravița, Răcășdia și Ciclova Română.

Celălalt cod roșu, valabil până la miezul nopții de marți spre miercuri, a vizat bazinul hidrografic Lișava, afluent al râului Caraș, și avertiza asupra posibilității unor scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundații locale și creșteri importante de debite și niveluri cu posibile depășiri ale cotelor de pericol.

CITEȘTE ȘI: Directorul unei școli din Timiș, găsit mort pe litoral. Avea doar 33 de ani

Foto: ISU Caraș-Severin


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *