Nu scăpăm de ploi, vijelii şi grindină în Banat. Alertă pentru următoarele ore

ISU Timiş a transmis o nouă avertizare de fulgere, ploi torenţiale şi grindină

Nu scăpăm de ploi, vijelii şi grindină. Alertă pentru următoarele ore. Meteorologii au emis miercuri două avertizări de instabilitate atmosferică și o informare de disconfort termic ridicat şi caniculă.

Prima atenţionare emisă de ANM este de tip Cod galben, valabilă de miercuri ora 12.00 până joi la ora 2.00 și anunță instabilitate atmosferică.

În Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Oltenia, jumătatea de nord a Moldovei, nord-vestul Munteniei, precum și la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat peste 40 l/mp.

În următoarele zile fenomene specifice instabilității atmosferice vor fi în majoritatea zonelor țării.

Un Cod portocaliu vizează, de miercuri, ora 14.00, până la ora 23.00, tot instabilitate atmosferică accentuată.

În zona de munte, sudul Banatului, în cea mai mare parte a Olteniei și a Transilvaniei și în nordvestul Moldovei vor fi averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină de medii dimensiuni, iar în intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat peste 50…70 l/mp.

Județele vizate sunt: Cluj, Alba, Hunedoara, Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj, Sibiu, Mureș, Bistrița-Năsăud, Suceava, Harghita, Neamț, Bacău, Covasna, Vrancea, Buzău, Prahova, Brașov, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea și Dolj.

CITEŞTE ŞI: Directorul unei școli din Timiș, găsit mort pe litoral. Avea doar 33 de ani

Totodată, o informare meteo în vigoare miercuri și joi estimează disconfort termic ridicat în regiunile sudice și estice, astfel încât indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și local va depăși pragul critic de 80 de unități. Va fi caniculă în cea mai mare parte a Munteniei, vestul Dobrogei și în jumătatea de sud a Moldovei, zone unde temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 și 37 de grade, conform Mediafax.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *