Vremea 8 – 21 martie 2021. De mâine seară iarna revine în forţă, ANM anunţă vreme rea în aproape toată ţara

iarna

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, intervalul 8 – 21 martie 2021. Prognoza pe două săptămâni emisă de ANM anunţă că de mâine seară iarna revine în forţă.

CITEȘTE ȘI: Tot mai mulți tineri infectați cu tulpina britanică – Valeriu Gheorghiță avertizează: „Se pot scăpa lucrurile de sub control foarte uşor”

De mâine seară în regiunile din jumãtatea de sud precipitaţiile vor fi în extindere treptatã; acestea vor fi mai ales sub formã de lapoviţã şi ninsoare, iar în sudul Olteniei, al Munteniei şi în Dobrogea vor predomina ploile. La munte, ziua vor fi fulguieli pe spaţii mici, iar pe parcursul nopţii, va ninge în Munţii Banatului, în Carpaţii Meridionali şi local în Carpaţii Orientali. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în sudul ţãrii şi la munte, îndeosebi în zona înaltã”, a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator.

Miercuri, vremea va deveni rece pentru aceastã perioadã din an în cea mai mare parte a ţãrii.

„În jumãtatea de sud-est a teritoriului vor fi înnorãri persistente şi precipitaţii pe arii extinse, local moderate cantitativ. În Moldova şi în sudul şi estul Transilvaniei vor fi ninsori şi lapovitã, iar în Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi sudul Banatului se vor semnala precipitaţii mixte (ploaie, lapoviţã şi ninsoare). În Carpaţii Meridionali şi Orientali şi în Munţii Banatului va ninge.

O încălzire o vom resimţi abia din weekend, când temperaturile maxime vor atinge valori de 14…16 grade Celsius”, a mai spus Oscar Stanciu.

Vreme 8 – 21 martie 2021 în Banat

Până spre sfârșitul primei săptămâni, valorile termice diurne se vor situa în general în jurul celor climatologic specifice perioadei, cu maxime în medie de 6…10 grade, cu cele mai scăzute valori în data de 10 martie. În toată această perioadă, nopţile vor fi reci, cu temperaturi negative, în medie, de -3…-1 grad. Ulterior, mai ales la sfârșitul primei săptămâni, vremea se va încălzi, temperatura aerului va ajunge la medii ale maximelor de 12…15 grade și ale minimelor de 1…3 grade.

Spre sfârşitul intervalului de referinţă vor fi posibile variaţii termice de la o zi la alta, dar regimul termic este estimat a fi în general apropiat de cel normal în a doua decadă a lunii martie. Precipitaţiile, mai ales ploi, vor fi pe arii restrânse şi slabe cantitativ în perioada 9-11 martie, iar probabilitatea pentru precipitații va creşte după data de 12 martie, mai importante cantitativ în intervalul 14-18 martie.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *