Tot mai mulți tineri infectați cu tulpina britanică – Valeriu Gheorghiță avertizează: „Se pot scăpa lucrurile de sub control foarte uşor”

Scăpăm de o parte din măsurile RESTRICTIVE | Valeriu Gheorghiță: „Vom intra în această perioadă postpandemică sau de endemie”

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a anunțat că tot mai mulţi tineri se infectează cu tulpina din Marea Britanie a virusului şi că, în aceste condiţii, trebuie adaptată şi strategia campaniei de vaccinare. Șeful CNCAV spune că „în situaţia de faţă se pot scăpa lucrurile de sub control foarte uşor” și de aceea este foarte importantă respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului.

CITEȘTE ȘI: Un băiat de 17 ani, băut și fără permis, a furat o mașină și s-a luptat cu polițiștii, la Timișoara

„Din nefericire, vedem că în contextul actual al infecţiei cu această tulpină britanică avem destul de mulţi tineri care sunt infectaţi şi media vârstei la pacientul care se internează în momentul de faţă în spital a scăzut destul de mult”, a anunțat Valeriu Gheorghiță, duminică seară, la o televiziune de știri.

„Trebuie să ne adaptăm din punct de vedere al strategiei, inclusiv strategia de vaccinare, la situaţia actuală. Şi ne uităm la ce se întâmplă în Centrul Vechi al Capitalei. Este important să asigurăm şi vaccinarea celor tineri tocmai pentru că ei reprezintă persoanele active şi cei care plimbă virusul dintr-o parte în alta”, a avertizat șeful campaniei de vaccinare, subliniind că dacă i, şi România va proceda la imunizarea tinerilor în mod sigur „dacă va exista indicaţia pentru vaccinarea unor grupe de vârstă de sub 18 ani”.

Din acest motiv, coordonatorul CNCAV a spus că trebuie protejate și persoanele vulnerabile în același timp: „Dacă ne concentrăm doar asupra acestei categorii de persoane (tineri – n.red.) şi nu-i protejăm şi pe cei vulnerabili, dat fiind faptul că aceste vaccinuri nu reduc la zero riscul de infecţie asimptomatică şi implicit de transmitere, practic, în acest caz menţinem un risc de expunere a persoanelor vulnerabile. Deci aceste două etape trebuie să meargă în paralel”

Valeriu Gheorghiță a atras atenția asupra respectării măsurilor de protecție în continuare: „Este foarte importantă respectarea măsurilor de prevenţie, lucrurile pe care cred că le-am învăţat cu toţii şi nu este bine să le uităm, pentru că în situaţia de faţă se pot scăpa lucrurile de sub control foarte uşor, deja vedem ce se întâmplă în Timişoara, spitalele sunt aproape pline. Impactul vaccinării, după cum am observat şi din experienţa noastră de până acum, apare după un interval de circa o lună, o lună şi jumătate, deci practic, beneficiile nu sunt imediate după ce efectuezi prima doză şi din acest punct de vedere este important ca aceste două măsuri –  respectarea măsurilor de prevenţie, restricţiile care sunt impuse şi de asemenea vaccinarea care trebuie să meargă în paralel şi care trebuie să fie principala modalitate prin care noi asigurăm imunizarea populaţiei”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Tot mai mulți tineri infectați cu tulpina britanică – Valeriu Gheorghiță avertizează: „Se pot scăpa lucrurile de sub control foarte uşor”

  1. „Se pot scăpa lucrurile de sub control foarte uşor”. 
    Adică, vreți să spuneți că voi aveți pandemia sub control ? Ha, ha, ha, haaaaaa !

Lasă un răspuns