Vreme neobișnuit de caldă

Finalul de săptămână va aduce o vreme deosebit de caldă pentru ultima decadă a lunii ianuarie, consecință a intensificării circulației atmosferice în troposferă deasupra Europei, o serie de cicloane dezvoltate în Oceanul Atlantic urmând să advecteze pe partea lor anterioară un aer tropical dinspre nordul Africii.

Țara noastră va rămâne în sectorul cald al acestor depresiuni (în extremitatea estică a zonelor de presiune scăzută),
astfel încât, pe lângă temperaturile ridicate ce se vor înregistra, și precipitațiile vor lipsi aproape cu desăvârșire, numai mâine seară fiind așteptate câteva ploi slabe, local, în Banat.

Astăzi, cerul va fi variabil în toată țara, însă nu se vor semnala precipitații pe nicăieri, conform prognozei vremea.ro. Vântul va sufla de la moderat spre tare în zonele montane și mai mult slab în sud-vest. Temperaturile maxime vor fi deosebit de ridicate pentru ultima decadă a lunii ianuarie și se vor situa între 7 și 12 grade în Banat și Crișana. În pofida temperaturilor foarte ridicate de pe timpul zilei, din cauza cerului senin, în cursul nopții, minimele termice se vor apropia de pragul gerului pe văi și în depresiuni.

Mâine, cerul va fi mai mult noros în jumătatea vestică a țării. În Banat, spre seară se vor semnala în mod local unele precipitații sub formă de ploaie, însă acestea vor fi slabe cantitativ. Maximele termice vor urca la prânz până spre 9-14 grade în Banat, în timp ce minimele vor fi cuprinse  între 0 și 4 grade.

0 Comments

No Comment.