„VREAU SĂ MERG!” Cum o puteţi ajuta pe micuţa timişoreancă Briana

Marisa Briana Slapansky e o fetiţă de numai patru anişori, care are nevoie de ajutorul semenilor pentru a ajunge să meargă la fel ca prichindeii de vârsta ei şi pentru a se bucura de copilărie.

În urma naşterii premature, micuţa s-a ales cu o leucomalacie periventriculară bilaterală şi retinopatie. Operată de urgenţă la numai trei săptămâni, a reuşit să scape de orbire, însă a rămas cu o miopie forte. Pe partea motrică, diagnosticul dat la şase luni a fost de tetrapareză spastică.

Tot de atunci a urmat o sumedenie de terapii de recuperare motrică şi vizuală, locale sau în vecinătate precum: Deveny (în Ungaria), Le Metailler, hidroterapie, hipoterapie, kinetoterapie, ergoterapie, Vojta, stimulare vizuală.

Briana_SlapanskyRezultatele şi-au făcut apariţia, dar cu o încetineală extremă, iar Briana a reuşit să ajungă la stadiul în care stă aproape singură în funduleţ dacă are sprijin din spate.

Campania umanitară iniţiată pentru ea şi intitulată „Vreau să merg!” continuă la Timişoara în această toamnă, cu o nouă ediţie a târgului second-hand petru copii BeBe 4 Seasons, organizată de Asociaţia „Marius”, în parteneriat cu Creşa şi Grădiniţa Piticilor din Vest. „ Baby Brumărel” se va desfăşura în zilele de sâmbătă, 21, respectiv duminică, 22 noiembrie, la Casa Tineretului.

Aici sunt aşteptaţi în prima zi între orele 10-18 şi în cea de-a doua de la 10 la 15, părinţii care doresc să achiziţioneze lucruri frumoase pentru copiii lor, dar şi să contribuie la ajutorarea Brianei, achitând taxa de intrare în valoare de trei lei, sumă ce va fi direcţionată spre fondul de terapii al fetiţei.

Cei mici au acces gratuit la târgul în cadrul căruia nu mai puţin de 70 de standuri vor expune o paletă largă de produse. Doritorii vor putea achiziţiona la preţuri mici şi foarte mici, potrivite pentru orice buzunar, produse de calitate necesare copiilor: hăinuţe şi încălţăminte de sezon, cărucioare, scaune auto, leagăne, accesorii, articole de mobilier, alimente, cosmetice, aşternuturi, obiecte de decor şi jucării.

Nu vor lipsi bunătăţile bio pregătite în casă şi creaţiile handmade pe toate gusturile.

Pentru mămicile care doresc să exploreze spiritul creativ, Laura Dumbravă, designer de produs, organizează un atelier cu specific de sărbătoare.

Georgiana Boian coordonează un workshop în cadrul căruia părinţii şi copiii pot picta figurine de ipsos.

Alina Bratu va fi prezentă cu sisteme ergonomice de purtare a bebeluşului şi cu sesiuni demonstrative, iar Diana Dragoslava Cosma vine cu bucate gustoase pentru pofticioşi.

Cei mici vor avea la dispoziţie şi o zonă de joacă unde vor putea desfăşura diverse activităţi cu titlu gratuit, oferite şi susţinute de Creşa şi Grădiniţa Piticilor din Vest.

Îndrăgitele personaje Disney, Minnie şi Mickey vor anima atmosfera sâmbătă, între orele 13-14, respectiv duminică, între orele 12-13. O tombolă specială, cu peste 50 de premii instant, sesiunile de face-painting pentru prichindei şi întâlnirile cu personaje de poveste vor adăuga un plus de farmec târgului.

Banii colectaţi la intrare o vor ajuta pe mica Briana să fie cu câţiva paşi mai aproape de visul de a ajunge să meargă pe propriile picioruşe.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns