„Vreau să fac un meci bun cu rusul Seliverstov, să atrag lumea lângă mine”

Flavius Biea box 1 1

Revenit din Canada pentru a fi alături de familie, el urmând să devină tătic pentru prima dată, Flavius Biea îşi continuă cariera la profesionişti, punând totodată bazele unei asociaţii care îi poartă numele. Primul său adversar după luarea deciziei de a se întoarce la Timişoara este rusul Roman Seliverstov, un pugilist în vârstă de 40 de ani care nu a fost făcut KO în cele 28 de meciuri disputate în ringul celor fără cască. Întâlnirea va avea loc în data de 14 octombrie, la Circul Globus din Bucureşti, în cadrul galei „Noaptea campionilor – Bombardament în arenă”, este programată în limitele categoriei de greutate 66,600 kilograme şi va puta fi urmărită la Pro TV. Cu Flavius Biea am purtat un dialog pe care îl redăm în cele ce urmează…

– Flavius, în data de 14 octombrie vei reveni în ring cu al 11-lea tău meci la profesionişti…

– Da, voi boxa în cadrul galei în care Viorel Simion îşi va apăra centura IBF intercontinentală. Voi fi în al doilea sau în al treilea meci, după Viorel Simion şi Bogdan Dinu, apoi vor urma alte trei întâlniri.

– Cât de bine îţi cunoşti adversarul?

– Voi boxa cu un rus al cărui palmares cuprinde 18 victorii, două egaluri şi opt înfrângeri. L-am urmărit, chiar dacă are o vârstă înaintată el nu a fost făcut KO niciodată. Asta îmi dă de gândit, are experienţă… Poate că voi fi eu primul care îl va pune la podea, dar acesta nu este un obiectiv pentru mine.

– Ultimele trei meciuri ale tale au fost în Canada. Păstrezi legătura cu cei de acolo, revenirea ta în ţară este una provizorie?

– Sunt acasă pentru că soţia mea este însărcinată şi am ales ca ea să nască aici. Am păstrat o relaţie foarte bună cu cei din Canada, probabil că în viitor voi mai boxa acolo. Suntem prieteni în continuare, însă deocamdată am pus familia pe primul plan în ceea ce priveşte locul unde mă antrenez şi boxez. A fost o alegere personală, dar nicidecum nu voi neglija boxul.

– În prezent eşti şeful tău, cum se zice… Ţi-ai deschis o asociaţie sportivă, Flavius Biea Box Promotion, ce planuri ai cu ea?

– Da, mi-am deschis o asociaţie prin intermediul căreia pot fi sponsorizat, susţinut. Cred că am făcut o alegere bună, sper ca în viitor să pot ajuta boxerii talentaţi din Timişoara şi nu numai de aici să treacă la profesionişti. Îi voi susţine în munca lor.

– Ai luat contact cu boxul de peste Oceanul Atlantic, te-ai inspirat de acolo şi în ceea ce priveşte partea de management?

– Nu mă voi ocupa personal de organizarea galelor de box, mă va ajuta o echipă formată din antrenorii Ştefan Mercea şi Gheorghe Biea. Încercăm să alcătuim o echipă cu care să putem organiza evenimente pugilistice şi pentru micuţii din Timişoara. Este important ca ei să aibă un model. Nu ştiu dacă eu sunt cel mai bun, dar momentan nu avem un alt boxer mai mediatizat decât mine. Cu această asociaţie vreau să le ofer o şansă şi să mă ajut şi pe mine.

flavius-biea-box-2– Pentru meciul din 14 octombrie când ai început pregătirea specifică?

– Abia în urmă cu patru săptămâni s-a concretizat acest meci, atunci am vorbit cu promotorul galei şi am aflat sigur că voi boxa şi eu. Am început imediat pregătirea. Mă antrenez cu Ştefan Mercea, cu unchiul meu, Gheorghe Biea, şi uneori cu maestrul Ilie Koş. O fac atât la sala CFR, cât şi la SmartFit şi beneficiez de condiţii foarte bune de antrenament. Sper să rămână sala de box CFR, să nu se întâmple alte lucruri cu ea… Aici sunt talente, aici am crescut şi vreau să rămân. Ar fi păcat să nu mai existe…

– Te-ai implicat în acest proces cu privire la sala de box de pe strada Nera?

– Nu m-am implicat, dar ar fi mare păcat ca ea să dispară. Aici am făcut performanţă, aici este munca de o viaţă a multor oameni. Nu ştiu în ce stadiu este procesul. Ar fi păcat şi pentru sportivii actuali, Flavius Chirilă şi Laurenţiu Apetrei tocmai au cucerit medalii la naţionalul de tineret.

– Ce urmează pentru tine după gala în care vei boxa cu rusul Seliverstov?

– Acum sunt concentrat doar asupra acestei întâlniri. Vreau să fac un meci bun, să atrag lumea lângă mine, şi mă refer aici atât la public, cât şi la sponsori. De asta ne pregătim la sala CFR şi la SmartFit, vreau să facem treabă şi să ne putem gândi apoi în linişte la alte planuri. În luna noiembrie va mai fi o gală de box la Bucureşti în care voi boxa din nou. Până atunci, aşa cum am spus, mă gândesc doar la întâlnirea din 14 octombrie. Le iau pe rând, aceasta este abordarea corectă.

– În pregătirea ta ulterioară urmează şi un stagiu de pregătire în Spania…

– Avem un plan să boxăm două meciuri până la sfârşitul acestui an. În luna martie am vrea să organizăm o gală la Timişoara, ar fi bine atât pentru oraş, cât şi pentru mine. După aceea s-ar putea să plec împreună cu antrenorii Ştefan Mercea şi Gheorghe Biea la un stagiu de pregătire în Tenerife. Acolo are contacte Ştefan Mercea, aş putea face o pregătire foarte bună în Spania împreună cu boxeri englezi de la clubul lui Ricky Hatton. Acesta este planul pe termen lung. Tot pe termen lung mi-am propus să ajut la schimbarea mentalităţii oamenilor despre acest sport. Boxul nu înseamnă bătaie pe stradă, ci o luptă organizată în ring. Importantă este şi mişcarea, chiar eu am ţin antrenamente cu oameni care nu şi-au propus să facă performanţă, ci vin pentru a se menţine sănătoşi…

flavius-biea-box-3


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *