Reducerea birocraţiei: un singur site pentru formulare şi acte aferente tuturor serviciilor publice

e guvernare

Cetăţenii au începând de marţi, 4 octombrie 2016, acces mai uşor la toate informaţiile şi modelele de formulare sau cereri aferente tuturor serviciilor publice.

Toate modelele de formulare şi cereri necesare în relaţia cu primăriile, agenţiile şi ministerele sunt disponibile, în format electronic, pe platforma edirect.e-guvernare.ro

Platforma permite căutarea serviciilor pe domenii de activitate, pe profesii reglementate, dintr-o anumită zonă geografică, respectiv serviciile publice destinate unei persoane fizice sau juridice. Mai mult, anumite ministere au demarat deja procesul de transmitere a documentelor/solicitărilor de către utilizator prin intermediul platformei, astfel încât acesta să nu mai mearga fizic la ghişeu pentru depunerea lor.

Punctul de contact unic electronic va conţine formularele, procedurile şi legislaţia actualizate, astfel încât nu va mai exista riscul de a merge la locul prestării serviciului şi de a descoperi că mai trebuia adus un document care nu se regăsea pe pagina de internet a instituţiei.

În perioada următoare vor fi încărcate informaţiile, iar utilizatorii vor putea să îşi exprime părerea cu privire la funcţionalităţile platformei, astfel încât aceasta să se adapteze nevoilor de interacţiune ale cetăţenilor cu administraţia publică.

Mai mulţ interacţiunea cetăţenilor cu reprezentanţii instituţiilor se va face în timp real, prin confirmarea prin intermediul platformei a tuturor paşilor efectuaţi atât de către cetăţean, prin crearea unui cont personal, dar şi din partea instituţiilor prin confirmarea primirii mailurilor, a documentelor şi a respectării termenelor legale de primire a unui răspuns.

Ministerele şi agenţiile subordonate acestora au ca termen finalul anului 2016 pentru publicarea tuturor informaţiilor în portal.

radioresita.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Reducerea birocraţiei: un singur site pentru formulare şi acte aferente tuturor serviciilor publice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *