Vor avea timişorenii lapte și brânză la piața volantă?

Încurajați de succesul primului producător timișean care s-a încumetat să vină la piața volantă de lângă Stadionul „Dan Păltinișanu” cu lactate, consilierii locali Adelina Târziu și Ștefan Sandu vin cu o nouă propunere.

Cei doi au inițiat un proiect de hotărâre prin care în piețele țărănești volante din Timișoara va fi permisă „comercializarea produselor de tipul legumelor, fructelor, florilor, mierii şi produselor apicole, lapte şi produse din lapte, alte produse de origine animală, provenite din producţia proprie a vânzătorului sau a familiei acestuia. Pentru toate produsele vor fi asigurate condiţiile sanitar-veterinare de păstrare şi desfacere prevăzute de legislaţia în vigoare”.

Trebuie menționat că producătorului care vinde acum în piața volantă nu i-a fost ușor să obţină autorizațiile necesare, întrucât acesta a investit într-o rulotă specializată, care are spații de conservare și prezentare adecvate, dar cei care frecventează piața volantă susțin că tot ce aduce acesta la vânzare se termină în primele ore de la deschidere.

Cu toate acestea, în punctul de vedere al Direcției de mediu din Primăria Timișoara, atașat la proiectul de hotărâre, se arată: „Vă informăm că desfacerea laptelui și a produselor din lapte, precum și a produselor de origine animală se efectuează doar în hale special amenajate”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Vor avea timişorenii lapte și brânză la piața volantă?

  1. BIne ar fi sa fie astfel de rulote in cat mai multe zone ale orasului,ca sa nu mai fim nevoiti sa cumparam laptele de proasta calitate din supermarketuri.

  2. In alte tari (Italia, Germania, etc) intilnesti permanent pe pietele libere asemenea rulote, acolo se vand nu numai produse lactate ci si produse de carne si chiar peste proaspat. De ce? Pentru ca acestea sunt dotate cu instalatii frigorifice, in felul acesta este garantata prospetimea produselor. De ce sa nu fie posíbil si la noi asa ceva? Tot ce trebuie este posibilitatea de a se bransa la reteua de curent – aici poate Administratia Pietelor sa puna la dispozitie surse de curent. De ce nu preluam pur si simplu aceste obiceiuri de la tari unde functioneaza de zeci de ani, noi trebuie mereu sa fim mai cu mot…

Lasă un răspuns