Caz sever de gripă la Spitalul ”Victor Babeș” din Timişoara. O altă persoană a decedat la Spitalul Judeţean

Virusul gripal de tip A – care poate duce la epidemii și pandemii – a fost depistat în urma analizelor efectuate unui pacient internat la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie ”Victor Babeș” din Timișoara.

”Este vorba de un bărbat din Hunedoara, în vârstă de 48 de ani, care s-a internat la noi în 2 martie, iar ieria venit confirmarea de gripă în urma analizelor de laborator. Este o formă severă de boală, pacientul fiind fumător și bolnav cronic pulmonar. În prezent, prezintă insuficiență respiratorie și este internat la secția de Terapie Intensivă, fiind izolat de restul pacienților. Din fericire, nu a fost necesară intubarea pacientului, ci doar oxigenoterapie. Pronosticul este favorabil, dar cu evoluție lentă”, a precizat medicul Virgil Musta, purtătorul de cuvânt al unității sanitare.

Nu este singurul caz de gripă confirmat prin analize de laborator, care a fost tratat în spitalul timișorean.

”Săptămâna trecută am avut un caz care a fost însă transferat la Spitalul Județean pentru că necesita ventilație artificială. Din păcate, persoana a decedat, iar confirmarea de gripă a venit după acest eveniment nefericit”, a adăugat Virgil Musta.

Potrivit acestuia, medicii nu s-au confruntat în această perioadă cu numeroase cazuri, însă, la cele existente s-au constatat forme severe de boală. ”Este vorba fie de persoane cu imunitate scăzută, fie de virusuri mai agresive”, a mai spus Virgil Musta.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns