Voluntarii Asociației „Acasă în Banat” repară casa unei familii greu încercate din vestul țării

acasa in banat 2

O familie greu încercată de soartă din Caraș Severin a primit un ajutor nesperat! Voluntarii unei asociații vor să le repare casa și să le ofere și un ajutor medical. Asociația este cunoscută pentru proiectele dedicate satelor din Banat. A reparat mori de apă, ca să fie repuse în circuitul turistic și a refăcut fațadele a zeci de case.

CITEȘTE ȘI: Imagini neobișnuite din Veneția. Celebrele canale aproape au rămas fără apă, iar gondolele stau în noroi. Foto

A fost forfotă în casa familiei Neda din satul Ersig, județul Caraș Severin. Zece voluntari au lucrat la foc continuu încă de dimineață, ca să schimbe viața celor cinci persoane care locuiesc aici.

Bunicii, fiul lor și doi nepoți stau cu toții în două cămăruțe. Soarta nu a fost darnică cu ei, i-a pus la multe încercări. Copiii au fost părăsiți de mamă încă de când erau foarte mici. Tatăl are un handicap psihic, dar lucrează la o stână, pentru a mai câștiga ceva pe lângă ajutorul primit de la stat. Bunicul este într-un scaun cu rotile, după ce, în urma cu câțiva ani, a avut un accident și a rămas doar cu un picior.

Singura în măsură se le poarte de grijă este bunica. Ea e stâlpul casei. În ciuda greutăților, oamenii fac tot posibilul să fie îngrijiți și să meargă la școală cei doi copii.

Norocul le-a zâmbit în momentul în care povestea lor a ajuns la voluntarii Asociației „Acasă în Banat”, care s-au apucat imediat de treabă.

Cei zece voluntari trebuie de asemenea să repare acoperișul, pereții casei, tavanul, gardul și fântâna. Vor reface și instalația electrică, și vor construi un șopron în spatele casei. Totul, cu ajutorul donațiilor venite din partea oamenilor generoși.

sursa: stiriletvr.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns