Noaptea minții: consilier personal pentru un simplu viceprimar comunal din județul Timiș!

razvan sorca

Reducem birocrația! Așa spuneau cei de la USR PLUS în campania electorală. Și exact așa și procedează. Dar exact așa! Cazul de la Biled este emblematic pentru modul în care este sifonat banul public doar pentru crearea de noi sinecuri. Proaspătul viceprimar USR al comunei, Răzvan Sorca, pare că a obosit după câteva luni de administrație și a decis să-și angajeze un consilier personal, care să-l mai degreveze de ”task”-urile (acesta este termenul folosit  de oamenii noi, atunci când se vorbește de sarcinile atribuite), care îi dau transpirații. Iată anunțul său, unul de pus în ramă ca exemplu de debirocratizare:

CITEȘTE ȘI: Voluntarii Asociației „Acasă în Banat” repară casa unei familii greu încercate din vestul țării

”Concurs pentru postul de consilier personal al viceprimarului. Pentru activitatea mea zilnică am nevoie de un coleg care să mă ajute să realizez obiectivele asumate în Cabinetul Viceprimarului. Am decis să organizez un concurs de CV-uri pentru a găsi persoana potrivită. Activitatea principală a Consilierului Personal va fi să mă asiste în domeniile pe care le coordonez în cadrul Primăriei Biled: Asistență Socială, Mediu, Cultură, Sport, Digitalizare și Proiecte cu finanțare externă. Sarcinile zilnice presupun studiu și cercetare pe domeniile mai sus menționate (legi și exemple de bune practici), redactarea și implementarea de proiecte, asistență pentru mine în alte sarcini ad-hoc.

Persoana potrivită este interesată de dezvoltare locală, are creativitate și idei pentru diversele domenii, este obișnuită să lucreze pe proiecte.

Cerințele pentru post sunt:

– Studii superioare (de preferat) sau medii (dar cu experiență profesională relevantă pentru post)

– Experiență profesională cel puțin 3 ani ( se ia în calcul și activitatea în voluntariat)

– Calități: atitudine pro-activă și asertivă, rezistență la stres, creativitate, capacitate de inovare, gândire critică și deschidere către nou

Este necesară experiența  administrație publică? Nu. Poate reprezenta un avantaj, dar nu este o cerință obligatorie.

Sunt necesare studii în domeniul administrației publice? Nu. Este de preferat ca studiile finalizate să se coreleze cu sarcinile postului, dar experiența profesională este cea mai relevantă. Este necesar buletin de Biled? Nu. Cunoașterea comunei ar reprezenta un avantaj, dar acesta nu este un criteriu obligatoriu. Acceptăm candidaturi din afara comunei. Nu există cerința ca această persoană să fie, sau să devină, membru de partid politic. Cred că principalul criteriu de selecție trebuie să fie competența. Salariul va fi stabilit în funcție de studii și experiență, conform legii”. Nu ar fi de mirare ca și noul consilier să apeleze, la rândul său, la cineva care să-l consilieze. Evident, tot pe bani publici…


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

5 thoughts on “Noaptea minții: consilier personal pentru un simplu viceprimar comunal din județul Timiș!

 1. In cazul alesilor usr incompetenta ( si interesele) trebuie suplinita prin cit mai multi consilieri personali    ( vezi si cazul Timisoarei).

 2. saracutul cat este de stresat si sufocat de multiplele sarcini a unui viceprimar satesc! Inseamna ca Fritz ar trebui sa-si angajeze cel putin 10 consilieri daca tinem cont de marimea municipiului Timisoara! Oricum Razvanel habar nu are cu ce furculita se mananca proiectele europene. Cat despre digitalizare, cultura si asistenta sociala vax, in satul Biled ca in multe altele totul este zero

 3. Da bravo ma a-ți găsit voi sa faceți o știre din angajarea unor oameni competenți care știu cu ce se mănâncă proiectele europene. 

 4.  

  E-Mail wurde erfolgreich kopiert

  Cine este vinovat? Noi naivii ca am ales asemenea impostori!
  Daca ar fi un caz izolat, nu ar fi nicio problema.
  Toti „burtosii” din primarii au trepadusi si lachei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *