Vladimir Putin cere Parlamentului permisiunea utilizării forţei militare în afara ţării

Vladimir Putin cere Parlamentului permisiunea utilizării forţei militare în afara ţării

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a cerut, marţi, Consiliului Federaţiei, Camera superioară a Parlamentului de la Moscova, permisiunea utilizării forţei militare în afara Rusiei pentru protejarea regiunilor separatiste ucrainene Lugansk şi Doneţk, a căror independenţă a fost recunoscută.

Nikolai Pankov, adjunct al ministrului rus al Apărării, a citit în Parlament cererea preşedintelui Rusiei, argumentând că armata ucraineană a mobilizat „la frontierele republicilor populare Doneţk şi Lugansk 60.000 de militari şi vehicule blindate”, conform cotidianului Le Figaro.

Consiliul Federaţiei a aprobat imediat, potrivit agenţiei RIA Novosti, solicitarea lui Vladimir Putin de a utiliza forţa militară în afara Rusiei în scopul apărării republicilor separatiste Lugansk şi Doneţk, a căror independenţă a fost recunoscută luni seară de Vladimir Putin prin încălcarea suveranităţii Ucrainei.

„Dacă va fi necesar, ne vom îndeplini obligaţiile asumate” faţă de republicile Lugansk şi Doneţk, a afirmat Vladimir Putin după ce Consiliul Federaţiei a aprobat în unanimitate solicitarea de utilizare a armatei ruse în afara ţării.

Vladimir Putin pretinde că Acordul de la Minsk a fost anulat de autorităţile de la Kiev, pruin nerespectarea prevederilor acestuia. Liderul de la Kremlin crede totuşi că frontierele republicilor nerecunoscute de comunitatea internaţională Lugansk şi Doneţk vor fi delimitate la finalul acestei crize, prin negocieri. „Acum nu este posibil acest lucru, dar în viitor va fi posibil”, a subliniat Putin, citat de agenţia RIA Novosti.

CITEȘTE ȘI: De necrezut! Pensionarea unui angajat din Prefectura Timiș a lăsat lumea fără titluri de proprietate

În ultimele ore, armata ucraineană a mobilizat efective militare masive pe linia de contact din Donbas, în contextul riscului unei intervenţii militare ruse. Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că nu va accepta modificarea frontierelor ţării, sugerând că astfel că armata ucraineană va intra în confruntări cu armata rusă, conform Mediafax.

Foto: Sky News


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.