De necrezut! Pensionarea unui angajat din Prefectura Timiș a lăsat lumea fără titluri de proprietate

E disperare mare în rândul multor timișeni care nu pot deveni proprietari pe terenurile aflate în folosință. Este vorba de suprafețele care au aparținut fostelor cooperative agricole de producție (C.A.P-uri sau Colectiv, cum se prescurta în trecut), dar pe care aceștia le-au folosit.

Potrivit legii, dacă dovedesc acest lucru, terenurile respective (grădini, în majoritatea cazurilor) trebuie să le revină celor care le-au folosit. Pentru asta, se întocmește un dosar care merge la comisia locală de fond funciar, după care se ajunge la comisia județeană de fond funciar, aceasta funcționând în cadrul prefecturilor. După analizarea dosarului, prin ordin al prefectului, persoanele îndreptățite primesc titlu de proprietate pe terenul solicitat.

Din păcate, în județul Timiș întâlnim o situație de-a dreptul scandaloasă: dosarele zac de ani buni la prefectură, fără a avea nici o soluționare! Atât de mult au fost puși oamenii pe drumuri, încât au ajuns la disperare, după ce văd că au trecut doi-trei ani și nu se întâmplă nimic.

Răspunsul primit de cetățenii care se interesează de starea dosarelor este revoltător: s-a pensionat angajatul de la prefectură care se ocupa de aceste dosare și nu a avut cine să le preia!

Se pare că de vină este și instabilitatea de la nivelul conducerii prefecturii, cu schimbări repetate de prefecți și subprefecți sau echipă incompletă, însă cert este că de aceste dosare nu a avut cine să se ocupe. Vestea bună este că, de luna trecută, Prefectura Timiș a reușit incredibila performanță de a angaja pe cineva care să dea jos praful de pe dosarele în discuție.

CITEŞTE ŞI: Fritz e pus pe fapte mari. ”Luxul” de-a parca în Timișoara se va plăti scump în curând (foto)

Contactat, prefectul Mihai Ritivoiu, recent instalat în funcție, a declarat că știe că sunt mari întârzieri în această problemă care macină multă lume. Fără a detalia în privința cauzelor, Ritivoiu a precizat că aceste dosare sunt o prioritate a mandatului său și că lucrează la un plan de optimizare, date conceret urmând a oferi în cadrul unei conferințe de presă.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “De necrezut! Pensionarea unui angajat din Prefectura Timiș a lăsat lumea fără titluri de proprietate

  1. In mod sigur problemele au fost multiple, dar si respectivul angajat a tras de timp cat a putut, pentru ca, stia ca vine pensia. Scriu in cunostiinta de cauza.

  2. Exemplu de gargara politica: “Fără a detalia în privința cauzelor, Ritivoiu a precizat că aceste dosare sunt o prioritate a mandatului său și că lucrează la un plan de optimizare, date conceret urmând a oferi în cadrul unei conferințe de presă”.
    De fapt, NU știe nimic. NU zice nimic. Omul e praf…

Lasă un răspuns