Visul unor migranți, spulberat de polițiștii de frontieră. Cum au fost prinşi

Nu mai puțini de 11 migranți voiau să treacă ilegal frontiera din Serbia în România, ajutați de doi cetățeni turci. Migranții au fost observați de cadrele Sectorului poliției de frontieră Cruceni. Oamenii legii au monitorizat grupul și au constatat că persoanele în cauză au așteptat, la un moment dat, până când și-a făcut apariția o mașină care le-a preluat. În acel moment au intervenit și polițiștii de frontieră timișeni.

La sediul unității de poliție s-a constatat că grupul era format din 11 persoane din Iran și Irak, cinci bărbați și trei femei, având vârste cuprinse între 22 și 42 de ani, precum şi trei minori de 4, 8 respectiv 16 ani. De asemenea, polițiștii au aflat că şoferul autoturismului și pasagerul din dreapta care au preluat grupul de migranţi, sunt cetățeni turci, în vârstă de 19, respectiv 25 de ani, cu domiciliul în România.

Migranții voiau să treacă ilegal frontiera în România, iar ulterior, cu ajutorul călăuzelor, doreau să ajungă într-un stat din Europa Occidentală. ”În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cele 11 persoane şi de trafic de migranţi pentru cele două călăuze, față de care s-a luat și măsura controlului judiciar, pentru o perioada de 60 de zile”, transmit reprezentanții Poliției de Frontieră Timișoara.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns