Virgil Păunescu, manager OncoGen: Virusul suferă mutații, iar vaccinurile dezvoltate acum ar putea să nu mai fie eficiente peste un an

Noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie, confirmată și în România

Șeful Centrului de Cercetare Oncogen Timișoara, medicul Virgil Păunescu a declarat. miercuri, că vaccinul realizat de el nu este eficient pe termen lung. Iar motivul este acela că virus e instabil genetic și suferă mereu mutații, caz în care un vaccin gata acum, ar putea să nu mai fie eficient în câteva luni.

CITEŞTE ŞI: Ludovic Orban și Viktor Orban vor inaugura un tronson de autostradă de 5 kilometri

„Ne aflăm în faţa unui virus instabil genetic care a suferit câteva zeci de mutații în aceste luni. Una dintre mutații, aflată în poziția 614, un aminoacid care s-a schimbat în tulpina S – cea care este cea mai importantă în privința virulenței acestui virus – a generat o variantă nouă de virus, mai agresivă din multe puncte de vedere decât varianta inițială Wuhan, și care în decursul lunii aprilie a înlocuit la nivel mondial tulpina pe care o știam noi […]

CITEŞTE ŞI: „Spitalul este în permanență plin”

Aceste mutații pun în pericol aceste vaccinuri. S-ar putea ca peste un an sau jumătate de an, virusul să sufere atâtea mutații încât vaccinurile pe care le dezvoltăm acum să nu mai fie eficiente”, a explicat directorul Oncogen, într-o intervenție la Digi24.

Dr. Virgil Păunescu: Noua variantă a virusului este mult mai agresivă

În România, specialiştii au descoperit, deja, 26 de mutaţii.

Specialistul trage un semnal de alarmă și spune că noua mutație a virusului descarcă în corp o cantitate semnificativ mai mare de material viral comparativ cu forma iniţială a virusului.

CITEŞTE ŞI: Eroi în halate albe

„Deocamdată, datele referitoare la agresivitatea acestuia nu sunt foarte clare, dar înclină spre o agravare a bolii. Ce mi se pare cel mai important este că virusul, noua variantă a acestuia, se multiplică mult mai mult. În decurs de două luni a dislocat complet forma inițială a virusului.

Această nouă mutație descarcă o cantitate foarte mare de material viral în organismul uman. Mult mai mult decât forma veche. Este o formă mai agresivă, chiar dacă deocamdată nu avem suficiente statistici”, a subliniat dr. Viigil Păunescu, conform digi24.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Virgil Păunescu, manager OncoGen: Virusul suferă mutații, iar vaccinurile dezvoltate acum ar putea să nu mai fie eficiente peste un an

  1. Trebuie să fie veselie mare la voi în redacție cînd redactați inepțiile astea ! Felicitări domnului Florescu că nu își mai pune semnătura pe balivernele lui Vergică ! Faptul că de la Oncogen au început să vină scuze și explicații spune foarte mult despre nenumăratele vaccinuri dezvoltate acolo ! Din mînării și manevre politico-țigănești nu se va naște niciodată vreun vaccin sau medicament adevărat. Iar voi, Renașterea, ca să vă păstrați credibilitatea și seriozitatea virgine, ar trebui să vă țineți cît mai departe de basmele și vrăjelile care vin dinspre Oncogen !

  2. Corect,hai sa asteptam sa se stabilizeze si apoi ii dam in freza cu un vaccin romanesc…Pana atunci vedem noi ce facem,cat poate sa dureze?15-20 de ani?Avem rabdare…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *