Virgil Musta anunță „apocalipsa” virusului chinezesc. Se va întâmpla în decembrie!

virgil musta 7
Profesorul Virgil Musta a declarat că dacă românii vor continua să nu respecte normele sanitare , în luna decembrie, studiile arată că vor exista un număr de 19.000 de persoane infectate pe zi.
Deja sistemul românesc de sănătate a ajuns la limita maximă, într-un moment în care s-au înregistrat peste 10.000 de cazuri, fiind și 1.000 de pacienți la terapie intensivă. „Dacă se continuă cu această rată de infectare, sunt nişte studii epidemiologice care arată că în decembrie vom avea spre 19.000 de cazuri. Sistemul de sănătate nu va mai putea face faţă. Încă există posibilitatea de a găsi spitale suport, dar aceste resurse sunt limitate. Noi trebuie să blocam transmiterea”, a adăugat medicul.

Stați acasă, dacă nu aveți treburi importante

Întrebat de ce crede că virusul se propagă cu așa rapiditate, profesorul Musta a spus că încă există suficient de multe locuri publice, unde oamenii se întâlnesc, stau la povești și beau cafele.

„Virusul e în aer. Intri în contact direct cu o persoană. Avem tendinţa de a ne întâlni, de a povesti, de a bea a împreună o cafea. Dacă la aceste întâlniri nu purtăm mască, riscul e foarte mare. Mulţi s-au infectat la astfel de întâlniri cu cunoscuţi. Problema majoră e atunci când într-o familie există persoane cu risc. Pe stradă, de asemenea, e recomandat să se poarte mască. E cea mai la îndemână măsură. Dacă nu o acceptăm şi găsim mereu o scuză, va rămâne la fel situaţia”, a mai declarat medicul.

Singurele măsuri care și-au dovedit eficiența mai spune medicul Musta sunt purtatul măștii de protecție, evitarea contactului direct cu o altă persoană, păstrarea distanței de siguranță de doi metri dar și spălatul foarte des pe mâini.

 

evz.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Virgil Musta anunță „apocalipsa” virusului chinezesc. Se va întâmpla în decembrie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *