Violul, ca temă de campanie electorală adolescentină

O fetișcană de 17 ani a avut o relație sexuală cu un băiat. S-a speriat, a intrat la griji că vor afla părinții și ar putea să se lase urât. Așa că s-a gândit să încropească o poveste alarmistă, inventând un viol, căreia i-ar fi fost victimă în Parcul Botanic.

Nu s-a gândit niciodată la amploarea pe care o vor lua lucrurile. Chiar așa, cine ar fi crezut că o experiență fizică între doi adolescenți va ajunge temă de campanie electorală, cu acuzații între mai-marii zilei?

Totul a pornit de la locul ales pentru așa-zisa agresiune sexuală: Parcul Botanic, o zonă centrală a Timișoarei. Dacă adăugăm și momentul infracțiunii, ziua în amiaza mare, e suficient ca spiritele să se aprindă.

Cum e posibil așa ceva, într-un oraș cu pretențiile Timișoarei? Unde erau polițiștii, cum de nu a putut interveni nimeni? Imediat, subiectul a fost exploatat politic, victimă fiind primarul Nicolae Robu, privit aproape ca un veritabil complice al violului.

Comunicarea ambiguă a poliției a alimentat această stare de fapt, care tindea să devină subiect electoral chiar la nivel național. În stilul casei, nici primarul nu a gestionat deloc bine acest incident, sporind tensiunea și dând apă la moară criticilor.

Din fericie, ca în poveștile mioritice, finalul e un amestec de prostie, delăsare și mult umor: violul n-a fost viol, ci doar un contact fizic adolescentin, la care au achiesat și ”adolescenții” din lumea politică.

Nu ar fi de mirare să avem o reacție chiar din partea primarului, care să se disculpe după tot acest circ, încheiat, de data asta, în mod fericit.

0 Comments

No Comment.