Violenţă extremă. Elev bătut crunt de câţiva băieţi pe holurile unei şcoli unde au existat acuzaţii că jandarmii aplică electroşocuri

scoala 5

Două anchete încep la o şcoală din Oradea, unde un elev este bătut crunt de câţiva băieţi pe holul instituţiei. Luna trecută, conducerea aceleiaşi şcoli a fost demisă, după ce un senator a reclamat aplicarea de electroşocuri copiilor cu probleme psihice.

ISJ Bihor şi Poliţia declanşează anchete după apariţia, duminică, pe Facebook, a unor imagini care arată o bătaie între elevii Liceului Tehnologic Special nr 1. Oradea.

CITEŞTE ŞI: Vremea se schimbă radical. Viscol puternic în România, de săptămâna viitoare

Purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor, Ioana Lascău, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, că la Poliţie nu a fost depusă nicio plângere şi nicio sesizare în acest caz.

”Poliţiştii Biroului de Proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Oradea s-au sesizat în urma apariţiei imaginilor în mediul online şi fac verificări, iar în urma acestora se vor dispune măsuri legale în consecinţă. Se vor face verificări la Liceul Tehnologic Special nr. 1 Oradea să vedem când a avut exact incidentul respectiv, pentru că nu avem decât acea postare pe Facebook a unuia dintre băieţi, cel care a filmat. La Poliţie nu a fost fost depusă nicio plângere, nicio sesizare”, a spus Lascău.

Purtătorul de cuvânt al ISJ Bihor, Claudiu Damian, a declarat, la rândul său, corespondentului MEDIAFAX, că nici la nivelul instituţiei pe care o reprezintă nu a fost depusă vreo plângere din partea elevilor sau a părinţilor, nici vreo sesizare de la unitatea de învăţământ respectivă.

CITEŞTE ŞI: Cerere în căsătorie inedită, la Timişoara. Foto

”Ne-am autosesizat şi luni o echipă de inspectori va verifica informaţiile apărute în filmuleţul respectiv, am declanşat o anchetă. Căutăm să identificăm pe cei implicaţi în altercaţie, se vor viziona imaginile de pe camerele de supraveghere ale şcolii. Nu se ştie nimic despre incident, când a avut loc şi unde, singura certitudine este că a fost încărcat filmuleţul duminică pe Facebook”, a spus Damian.

În filmuleţul postat pe Facebook se vede cum un băiat loveşte un altul care este căzut pe un hol, după care sare cu picioarele pe el, în timp ce alţii stau şi privesc. De asemenea, se vede în imagini un alt tânăr căzut la perete. Imaginile par a fi filmate pe holul şcolii. IMAGINILE de o violenţă extremă pot fi vizionate AICI.

La Liceul Tehnologic Special nr. 1 Oradea a fost declanşată, luna trecută, o altă anchetă după ce senatorul USR Vlad Alexandrescu a sesizat că jandarmii ar fi aplicat electroşocuri elevilor, iar ISJ Bihor a dispus demiterea conducerii unităţii şcolare.

CITEŞTE ŞI: „Misiunea unui copil este să învețe”, afirmă prof. Cerasela Bociu, directoarea Liceului Teoretic „Grigore Moisil” Timișoara

Senatorul susţinea că a primit sesizări din partea unor părinţi care precizau că jandarmii care ar trebui să-i protejeze pe copii ”îi abuzează în cel mai teribil mod cu putinţă”.

”Din relatările lor, jandarmii se comportă ca nişte brute, intră în camerele copiilor, le aplică lovituri şi îi electrocutează cu electroşocuri. Copii cu grave probleme psihice care în locul tratamentului unor specialişti, primesc lovituri şi şocuri. Jumătate din elevii liceului special provin din centre de plasament. Ei nu au părinţi care să-i ducă la spital, să vadă dacă sunt bine sau să le îngrijească rănile. Ei nu au nicio voce cu care să strige după ajutor. Fără sesizările părinţilor, ar rămâne în acest iad fără ca nimeni să ştie de suferinţa lor”, scria senatorul USR.

Ulterior, acesta a revenit cu o postare în care scria că în urma sesizărilor sale, Jandarmeria Bihor a dat un comunicat potrivit căruia nu jandarmii au fost cei care i-au bătut pe copiii liceului din Oradea cu bâte şi electroşocuri, iar Consiliul Judeţean Bihor a informat că nici firma privată de pază angajată de ei nu are nicio vină. Senatorul se plângea atunci că nu a văzut niciun comunicat al vreunei instituţii revoltate care să sară în apărarea elevilor.

CITEŞTE ŞI: Timişoreanul Florin Călinescu iese la rampă după avertismentul uluitor făcut de Viorica Dăncilă: ‘Normal că va fi demis’

”În urma verificărilor efectuate la Liceul Tehnologic Special Nr.1 Oradea, de către echipe de inspectori şcolari în mai multe rânduri, Consiliul de Administraţie al ISJ Bihor a hotărât încetarea contractelor de management ale conducerii unităţii de învăţământ. Decizia s-a luat în urma unei evaluări manageriale şi administrative realizate la nivelul conducerii unităţii de învăţământ. În ceea ce priveşte informaţiile vehiculate în spaţiul public privind eventualele forme de abuz asupra elevilor din această unitate de învăţământ, precizăm că există anchete în desfăşurare coordonate de către organele abilitate”, au spus atunci reprezentanţii ISJ Bihor, conform mediafax.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns