Vinurile din Banat, la mare preț într-un festival internațional desfăşurat nu departe de Timişoara

Vinurile din Banat, la mare preț într-un festival internațional desfăşurat nu departe de Timişoara

Un important eveniment s-a desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute în Serbia, nu departe de Timișoara. Festival Internațional ”Vinofest Vršac”, care a avut loc în 1 și 2 iulie, a adus în acest an peste 70 de crame din țară și din străinătate.

Vizitatorilor li s-a oferit ocazia de a degusta vinuri de calitate și specialități culinare din bucătăria locală. Festivalul de vin, viticultură, utilaje și echipamente de vinificație atrage expozanți nu doar din Serbia, dar și tot mai mulți producători din străinătate.

Și cramele românești au fost prezente și au obținut rezultate spectaculoase. De altfel, cultura română poate fi întâlnită, într-adevăr, peste tot în Vârșeț; printre expozanții de la festivalul vinului „Vinofest” s-au numărat și producători de vin din Serbia de origine română, precum și doamne de la Asociația femeilor „La gură de ogășel” din Mesici care au avut propriul stand.

Premierea a avut loc pe scena pregătită în Piața Primăriei Vârșeț, unde au fot prezente personalități marcante ale vieții publice, specialisti oenologi, precum și primarul orasului.

CITEŞTE ŞI: Cod portocaliu de caniculă în Timiș și alte 4 județe. 30 de județe se află sub cod galben de căldură (Harta)

Evenimentul a fost pregatit de Organizația Turistică Vârșeț, condusă de Tatijana Palkovac, președinte. Premiile, diplomele si cupele au fost preluate de Darius Georgiu, vicepreședinte al CCIAT, și Iavor Radovancovici, reprezentant de marcă al comunităţii sârbilor din Timișoara.

Vinurile din Banat, la mare preț într-un festival internațional desfăşurat nu departe de Timişoara

Vinurile românești au câștigat cele mai importante premii ale juriului, respectiv cele două Mari Medalii de Aur ale Concursului de Vinuri din cadrul Festivalului Vinofest din Vârşeţ. Este vorba de Marea Medalie de Aur obținută de Cramele Recaş, cu Chardonnay – Sole cu un punctaj de 95 de puncte, şi la mică distanță tot Marea Medalie de Aur obținută de Cramele Sera, cu Muscat Ottonel – cu 94,33 puncte, două vinuri care dau notă standardului de calitate a vinurilor din Banat.

Urmează Crama Dealul Dorului (Burgund Mare – Zodiac 2017, Muscat Ottonel 2021, Cabernet Sauvignon 2018, Cabernet Sauvignon & Merlot 2019), Cramele Recaș (Chardonnay-Sole 2021, Muscat Ottonel 2020),  Thesaurus (Amadoc-Sauvignon Blanc 2019, Shiraz – Cabernet S. Merlot 2016), Domeniile Sera (Muscat Ottonel 2017),  Castel Huniade (Muscat Ottonel 2020), Crama Aramic (Muscat Ottonel 2020, Cabernet Sauvignon, Merlot, Fetească Neagră 2019).

Cele patru crame sunt localizate pe frumoasele dealuri ale Silagiului și Buziașului.

Foto: Constantin Duma


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *