Cod portocaliu de caniculă în Timiș și alte 4 județe. 30 de județe se află sub cod galben de căldură (Harta)

Cod roșu de caniculă, cu temperaturi maxime extreme, în Timiș și alte patru județe ale țării

Cinci județe din vestul țării sunt luni și marți sub avertizare Cod portocaliu de caniculă și disconfort termic. Potrivit ANM, sunt vizate de avertizarea Cod portocaliu județele Satu Mare, Bihor, Arad, Timiș și Caraș-Severin, informează Mediafax.

În zilele de luni și marți, în zonele joase din vestul și nord-vestul țării valul de căldură se va intensifica, iar temperaturile se vor apropia de recordurile absolute ale perioadei. După-amiaza se vor înregistra frecvent valori de 36-38 de grade, iar noaptea nu vor coborî în general sub 18-22 de grade și prin urmare disconfortul termic va fi accentuat.

Cod portocaliu de caniculă în Timiș și alte 4 județe. 30 de județe se află sub cod galben de căldură (Harta)

De asemenea, alte județe din țară sunt sub avertizare Cod galben.

Sunt vizate județele Maramureș, Sălaj, Bistrița-Năsăud, Cluj, Mureș, Alba, Hunedoara, Sibiu, Brașov, Gorj, Mehedinți, Vâlcea, Dolj, Argeș, Olt, Dâmbovița, Teleorman, Prahova, Ilfov, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Constanța, Tulcea, Brăila, Buzău, Galați, Vrancea, Vaslui și Iași.

În aceste zone, se va menține valul de căldură, iar disconfortul termic va fi ridicat în zonele de câmpie și de podiș, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 și 36 de grade, iar cele minime între 17 și 20 de grade.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns