Vin oamenii noi: Drulă şi Fălcoi

usl

Se tot vorbeşte de oameni noi în politică. Partidele au priceput mesajul şi au venit cu liste mult schimbate, foarte puţin politicieni din garda veche regăsindu-se printre propunerile electorale din 11 decembrie.

Există chiar şi un partid nou, USR, care mizează sută la sută pe oameni noi, care vor să măture tot ceea ce a mai rămas din vechea clasă politică. Celor din USR li s-a reproşat, însă, că nu ar fi tocmai un partid românesc, aluzie şi la numele politicienilor promovaţi.

Ba e Clotilde, ba e Cosette, ba e alt nume importat, lucru care ar putea conta, cred adversarii politici, în opţiunea electoratului. În plus, astfel de candidaţi au şi unele probleme de exprimare în limba română, tocmai pentru că au petrecut mult timp în afara ţării.

„Mergem inainte, nu inapoi„, spunea una dintre speranţele USR la ultima acţiune electorală, stârnind hazul general.

Dar chiar aşa, nu a mai găsit un partid politic lideri cu nume româneşti? Iată însă că în Timiş avem cel mai bun exemplu care le dă peste nas tuturor cârcotaşilor. Primii candidaţi pentru Camera Deputaţilor şi Senat au nume neaoş româneşti, fără nici cea mai mică urmă de amestec extern.

Cătălin Drulă şi Nicu Fălcoi sunt două nume autentice, româneşti sadea, care nu pot fi suspectate de nici un fel de influenţă şi pot transmite chiar un mesaj patriotic.

Ca un avantaj pentru partid, ele se pretează şi celor mai de impact sloganuri care se pot face în această campanie.

De pildă, „Drulă, care ne face centură!” ar fi un slogan fără rival pe partea de infrastructură.

Sau ce alt mesaj ar răspunde mai bine cerinţelor de înnoire a clasei politice decât „Votaţi oamenii noi – Drulă şi Fălcoi!”?

Cu siguranţă, USR Timiş dispune şi de alte resurse de promovare electorală, dar potenţialul românesc nu trebuie neglijat, pentru ca ţara să meargă „inainte, nu inapoi. Evident, cu Drulă şi Fălcoi!


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *