Vin americanii! O delegație de antreprenori din Texas va oferi sfaturi agricultorilor din vestul țării

Texas

Vin americanii! O delegație de antreprenori din Texas va oferi sfaturi agricultorilor din vestul țării

Americanii, pe care i-au aşteptat cu înfrigurare bunicii românilor de acum, s-au hotărât să vină, în sfârşit, în Bihor.

O delegaţie de reprezentanţi din Austin, statul Texas, ar putea să viziteze judeţul în cursul lunii viitoare, în urma unei invitaţii lansate de preşedintele Consiliului Judeţean, Ilie Bolojan, cu ocazia vizitei pe care acesta a făcut-o în SUA la începutul lunii mai, împreună cu primarul Oradiei, Florin Birta.

Americanii, veniţi dintr-o zonă agricolă, vor să vadă la faţa locului situaţia fermierilor bihoreni, pentru a le putea oferi sfaturi.

CITEȘTE ȘI: 4 morți și 10 răniți într-un nou atac armat în SUA. Un bărbat a intrat cu două arme într-un spital din Oklahoma și a început să tragă

Texanii s-au declarat intrigaţi de faptul că majoritatea producţiei agricole din Bihor este vândută de agricultori în formă brută, deşi aceştia şi-ar putea multiplica profiturile prin procesarea cerealelor şi legumelor în plan local, oferind populaţiei produse la un preţ competitiv, în condiţiile eliminării unor costuri de transport.

Tributari unei mentalităţi depăşite, la trei decenii după Revoluţie agricultorii români preferă să îşi vândă recoltele, pentru ca ulterior economia locală să aducă din străinătate produsele necesare populaţiei, conform ebihoreanul.ro.

Poate dacă ar primi sfaturi, tot din străinătate, ar ieşi totuşi mai câştigaţi…


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns