Amenzi de peste 300.000 de lei aplicate de Garda Forestieră Timișoara

forestiera

Amenzi de peste 300.000 de lei aplicate de Garda Forestieră Timișoara, în perioada aprilie – mai 2022

Nu mai puțin de 130 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate de reprezentanții Gărzii Forestiere Tmișoara, în urma unor acțiuni desfășurate pe raza județelor Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș.

În perioada aprilie-mai 2022, reprezentanții Gărzii Forestiere Timișoara au realizat acțiuni de control pentru respectarea regimului silvic în fondul forestier național.

S-a acordat o atenție deosebită parchetelor aflate în exploatare, a circulației materialului lemnos, urmăririi gestionare a masei lemnoase și modului în care sunt înregistrate și urmărite stocurile agenților economici care desfășoară activități de exploatare și/sau prelucrare.

CITEȘTE ȘI: Lovitură pentru șoferi: Cea mai dură sancţiune prevăzută de noile reglementări

Aceste acțiuni s-au desfășurat pe raza județelor Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș.

În urma acestor verificări au fost aplicate 130 sancțiuni contravenționale cu valoare totala de 313.000 lei.

De asemenea, a fost confiscat un volum total de 364 mc material lemnos cu valoare de peste 84.680 lei.

”Au fost efectuate verificări în echipe mixte unde au participat și reprezentanții inspectoratelor județene de poliție, fiind aplicate un număr de 11 sancțiuni contravenționale cu o valoare de 66000 lei iar ca măsură complementară s-a confiscat total volumul de 257 mc cu o valoare de peste 79075 lei.

Garda Forestieră a identificat suprefețe de fond forestier pentru care nu este asigurată paza. Astfel împreună cu ocoalele silvice nominalizate, au fost preluate în vederea asigurării pazei 793 ha de pădure.

Din total de 25176 ha de pădure din județele Hunedoara și Caraș-Severin cuprinse în Catalogul național al pădurilor virgine și cvasivirgine, 637 ha de pădure au fost avizate și introduse în Catalogul național al pădurilor virgine și cvasivirgine în decursul anului 2022”, transmit reprezentanții Gărzii Forestiere Timișoara.

Foto: Facebook/Garda Forestieră Timișoara


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns