Viitoarea grădină vieneză s-a umplut de bălării

timisoara

Reabilitarea Parcului Central din Timișoara a început acum 13 luni. Conform contractului încheiat cu primăria de firmele Lovrintim și Rogera, ar fi trebuit să beneficiem de o „grădină vieneză” în mijlocul orașului, proiectul promițând multe îmbunătățiri.

Astfel, conform proiectului prezentat de mai multă vreme de municipalitate, „conceptul de grădină vieneză este inspirat din ambianța Grădinilor Schönbrunn, fiind în concordanță cu titulatura municipiului Timișoara de Mica Vienă.

Sistematizarea actuală a parcului rezonează cu implementarea conceptului propus. Se propune păstrarea sistematizării inițiale a amenajării existente”. Ar fi trebuit restaurate prin placare cu marmură jardinierele, postamentul și întreaga piațetă a monumentului, stâlpii de la intrarea dinspre Catedrala Mitropolitană, jardinierele dinspre zona Maria, precum și bazinele existente.

S-a mai promis refacerea zonei dedicate șahiștilor, iar pergolele din lemn și metal existente au fost desființate, urmând a fi înlocuite cu tuneluri verzi, prin plantarea de aliniamente cu coronament masiv.

Se mai dorește amenajarea unui foișor muzical, al cărui contur este deja vizibil, alei noi și instalarea unui sistem de irigație. Pentru toate acestea, Primăria Timișoara s-a angajat să plătească 7,7 milioane de lei.

 După gard, mai nimic

Înconjurat de peste un an de un gard din plasă verde, Parcul Central arată, la ora actuală, mai rău decât în luna aprilie. Bălăriile l-au luat în stăpânire, iar dacă pe vremuri intrarea dinspre Piața Regina Maria era acum e plină de bălării, înalte cât un stat de om.

Cu toate că ora ar fi bună de muncă, nu se vede nici un fel de agitație în parc sau oameni care să lucreze ceva. Unele alei sunt conturate, dar de mai multe luni nu se observă nici un progres.

Autoritățile locale au promis că în această vară ne vom bucura de mult-visata „grădină vieneză”, dar se pare că vom mai avea de așteptat.

Iar privind unele imagini ale parcului înainte să înceapă reabilitarea care l-a blocat de peste un an, unii ar putea spune că în loc să cheltuim aproape opt milioane de lei, se puteau face micile reparații și înlocuiri necesare cu mai puțini bani și mai rapid, dar aceștia sunt, desigur, doar niște… cârcotași. Sau…

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

5 thoughts on “Viitoarea grădină vieneză s-a umplut de bălării

  1. Dacă lucrau 2 oameni serioși în timpul asta era gata.Este o bătaie de joc.Schimbat pavaj, placări cu marmura , sistem de irigații( niște tuburi prin pământ – la 30 de cm ), gazon( frezat solul + întins role de gazon).
    2 oameni în 13 luni / 7,7 milioane RON.

  2. E in stare vreunul dintre sustinatorii primarului sa dea un exemplu de proiect caruia sa-i lipseasca urmatoarele caracteristici:
    1. Mai intai Robu se lauda cu grandiozitatea proiectului, comparand viitoarea realizare cu marile orase ale lumii.
    2. Se face un studiu de fezabilitate care costa nesimtit de mult, de parca ar lucra o duzina de oameni timp de 6-12 luni cu utilaje costisitoare.
    3. Lucrarea e licitata si castigata in mod dubios de o firma care fie are probleme sau are in desfasurare mai multe proiecte si nu are angajati destui pentru toate.
    4. Termenul de finalizare e depasit. Asta n-ar fi mare lucru, multe lucrari de pe planeta patesc asa, dar in Timisoara scuzele sunt penibile, de genul „vremea rea nu a permis lucrari in ianuarie si februarie”.
    5. La terminarea lucrarii cetatenii constata o sumedenie de lipsuri si lucruri facute stupid deaorece proiectul initial a fost prost sau nu s-a respectat deoarece marele vopsit s-a razgandit „neoficial”.
    6. Apoi vedem cate lucruri si de bun simt nu s-au facut si ne intrebam de ce a fost nevoie de un studiu de fezabilitate initial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *