Vigilenţa poliţiştilor de frontieră, testată de 12 afgani

O tânără somaleză, care a trecut ilegal granița, a fost găsită în stare de inconștiență de poliţiştii de frontieră din Sânnicolau Mare

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Moraviţa – judeţul Timiș au încercat, în localitatea Gherman, să oprească pentru control un microbuz de culoare albă care se deplasa dinspre localitatea Lăţunaş, spre Moraviţa.

La observarea echipajului de poliţie, şoferul microbuzului a virat pe un drum lăturalnic, îndreptându-se spre localitatea Percosova. Imediat, s-a declanşat alarma, iar în nici 30 de minute microbuzul a fost oprit în localitatea Roviniţa.

În urma verificării mijlocului de transport, s-a constatat că în interior se aflau 12 persoane care nu vorbeau limba română şi nu îşi justificau prezenţa în zonă, fapt pentru care toate au fost conduse la sediul instituţiei pentru cercetări.

Cu ocazia verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că şoferul microbuzului este un cetăţean român în vârstă de 32 de ani, iar ceilalți 12 sunt cetățeni din Afganistan, dintre care 11 adulți, cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani, și un minor, în vârstă de 15 ani.

Conducătorul a declarat că intenționa să transporte persoanele respective în apropierea frontierei cu Ungaria, în schimbul sumei de 1.000 de euro. Cetățenii afgani au fost preluaţi de cetăţeanul român, din apropierea frontierei cu Serbia şi intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei cu ajutorul acestuia. Cetăţeanul român este cercetat pentru trafic de migranţi, iar afganii, pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Menţionăm faptul că „fapta persoanei care racolează, îndrumă, călăuzeşte, transportă sau adăposteşte o persoană, în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a României, constituie trafic de migranţi şi se pedepseşte cu închisoare de la doi la șapte ani. (art. 263 Cod penal)”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *