VIDEO! Trei luni de fotbal pentru… zero puncte >> Concordia Chiajna – Poli Timişoara 0-2 (0-0)

Ionut Popa Poli Timisoara

Penalizată în vară cu 14 puncte din cauza unor datorii şi a neîndeplinirii baremului în stagiunea precedentă, Poli Timişoara a reuşit vineri seară să ajungă la zero, bifând al treilea succes consecutiv în elita fotbalului românesc, 2-0, în deplasare, cu Concordia Chiajna.

Pe terenul sintetic din comuna ilfoveană, cele două echipe au intrat la pauză cu acelaşi scor înregistrat la primul fluier. În actul inaugural, unul destul de „cuminte”, bănăţenii au fost mai periculoşi, ratând prin Llorente (min. 22, şut plasat, dar moale de la marginea careului) şi Artean (min. 30, şut peste poartă din lovitură liberă). Concordia a fost aproape de gol la execuţia cu capul a lui Constantinescu (min. 43).

Repriza secundă a fost mult mai bogată în faze importante. Ritmul de joc a crescut, au apărut golurile, dar şi momentele controversate. Cristescu a lovit transversala cu un şut superb, din întoarcere, de la 15 metri (min. 66). Tot el a fost apoi protagonistul unei situaţii judecate în favoarea lui Poli. Experimentatul mijlocaş al formaţiei gazdă l-a lovit din spate, în tuşă, pe polistul Novak, văzând direct cartonaşul roşu, spre nemulţumirea majorităţii celor prezenţi la meci (min. 74).

Acolo s-a rupt totul. Până în acel moment, Concordia s-a apropiat destul de periculos de poarta apărată de Straton şi după ce a rămas în inferioritate numerică s-a lăsat… ceaţa, formularea aparţinând timişoreanului Melinte, în prezent la Chiajna.

Primul gol a venit tot în urma unei faze discutabile. Bălgrădean a vrut să bată o lovitură liberă, Drăghici s-a pus în faţa goalkeeper-ului născut la Sânnicolau Mare, care nu a ezitat să lovească mingea, poate şi pentru a-i impune o corecţie vârfului timişorean, acesta din urmă văzându-şi însă de joc şi reluând în plasă pentru 1-0 (min. 82). Au început protestele, iar centralul Comănescu le-a arătat gazdelor trei cartonaşe galbene la acea fază.

În prelungiri, o centrare a lui Vraciu, abia intrat pe teren, de pe partea stângă a fost reluată în propria poartă de fundaşul Albu de la şase metri: 2-0.

Poli a obţinut o victorie mare, a treia la rând, şi aşteaptă acum recuperarea a opt puncte la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, gândindu-se tot mai mult că salvarea de la retrograre reprezintă un obiectiv realizabil.

Concordia Chiajna: Bălgrădean – Feussi (N. Roşu ’71), Tincu, Albu, Bucurică – Grădinaru, Bărboianu, Melinte, Buleică (Serediuc ’64) – M. Cristescu – M. Constantinescu (Pena ’78). Antrenor: Emil Săndoi. Rezerve neutilizate: Drăghia, Mamele, Asanache, Ciobanu.

Poli Timişoara: Straton – Străuţ, Bocşan, Şeroni, Novak – Artean, Llorente – Bărbuţ (Mailat ’81), Croitoru, Doman (Cârstocea ’73) – Drăghici (Vraciu ’88). Antrenor: Ionuţ Popa. Rezerve neutilizate: Curileac, Fridrich, I. Roşu, Sîntean.

Cartonaşe galbene: Melinte ’28, Bucurică ’41, Bălgrădean ’83, Albu ’84, Bărboianu ’84 / Drăghici ’57, Şeroni ’79, Artean ’89, Straton ’90.

Arbitri: Adrian Comănescu (la centru), Miclos Nagy, Stelian Slabu (asistenţi), Adrian Cojocaru (rezervă). Observatori: Liviu Ciubotariu, Adrian Ionescu.

„Ne-am dorit foarte mult să luăm toate cele trei puncte, aveam mare nevoie de ele. Am ratat multe ocazii cu Pandurii, iar dacă rezistam cu Astra încă zece minute am fi obţinut o victorie. Poli a venit să se apere, nu ştiu dacă trebuia galben pentru Drăghici sau dacă arbitrul a făcut bine lăsând jocul să continue. Din acel moment ni s-a pus ceaţă pe ochi şi nu am mai putut face nimic”, a declarat la final, pentru Digi Sport, ex-polistul Cristian Melinte.

„Ne bucurăm foarte mult pentru acest succes. A fost o victorie muncită, dar şi norocoasă. Ne mulţumeam şi cu un punct. Aşteptăm cu bucurie cele opt puncte de la TAS care vor veni cu siguranţă, aşa este normal să se întâmple. La începutul campionatului nu ştiam în ce divizie vom juca, iar acum am legat trei victorii, recunosc că nici eu nu mă aşteptam la acest lucru. Cred că tuşierul a decis acea eliminare. La faza primului gol, Bălgrădean, nervos, a vrut să dea repede în minge şi a ieşit ce a ieşit”, a spus la rândul său, pentru aceeaşi sursă, antrenorul echipei Poli Timişoara, Ionuţ Popa.

„Ne-am bătut singuri! Nu ştiu ce s-a întâmplat acolo, arbitrul ştie mai bine, nu pot să mă pronunţ. Sunt nemulţumit de deciziile luate în unele momente”, au fost cuvintele lui Emil Săndoi.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “VIDEO! Trei luni de fotbal pentru… zero puncte >> Concordia Chiajna – Poli Timişoara 0-2 (0-0)

Lasă un răspuns