Video! Restaurante din Timiş, închise de Protecția Consumatorilor. Carne şi ouă periculoase pentru consum, mâncare ţinută pe jos

protectia consumatorilor

Două restaurante din Lugoj au fost închise la sfârșitul săptămânii de inspectorii de la Protecţia Consumatorilor Timiş, după ce, în urma unor controale inopinate, au descoperit mai multe nereguli. Au fost găsite foarte multe produse neconforme, expirate, depozitate necorespunzător, și a căror starea termică a fost modificată.

Spre exemplu, carnea nu avea elemente de indentificare, iar ouăle era nedezinfectate, unele dintre acestea având termenul de valabilitate în 25 iunie. De asemenea, bucătăriile erau neigienizate corespunzător, iar mâncarea era ținută pe jos.

Multe ustensile erau degradate, existând pericolul ca fragmente ale lingurilor de lemn să se desprindă și să ajungă în preparate. De asemenea, în frigider, temperatura de păstrare a alimentelor ajungea și la 23,3 grade Celsius. Amenzile totale se ridică la 30.000 lei, iar peste o sută de kilograme de produse neconforme au fost retrase de la comercializare.

„Situația extrem de gravă descoperită de noi a dus la suspendarea activității acestor restaurante, la distrugerea produselor neconforme și amenzi în consecință. Vom continua controalele în tot judetul Timiș, deoarece se pare că legea este total nerespectată și unii cred că ne ocupăm exclusiv de municipiul Timișoara”, a precizat comisarului-șef al Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor din Regiunea Vest – Timiș, Claudiu Sorin Susanu.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *