Video: Peste 5.000 de greci au protestat față de măsurile anti-COVID

Peste 5.000 de greci au protestat miercuri seară în centrul Atenei față de noile restricții anunțate de Guvern, cum ar fi vaccinarea obligatorie a lucrătorilor din anumite sectoare.

CITEȘTE ȘI: Piețele, invadate de lubenițe de import. Ce se întâmplă cu pepenii românești

Protestatarii au venit cu pancarte pe care scria „Nu vaccinărilor obligatorii” și „Vaccinul e otravă”. Lor și s-au alăturat și preoți.

Luni, premierul elen a ordonat vaccinarea obligatorie a lucrătorilor din domeniul sanitar și a personalului din căminele de îngrijire. De asemenea, de mâine în localuri și teatre se va putea intra doar cu dovada vaccinării sau a unui test negativ făcut recent.

Vezi VIDEO AICI

Măsurile au fost luate după ce numărul infectărilor a început să crească abrupt, în plin sezon turistic. Grecia a înregistrat miercuri peste 2.900 de noi cazuri de COVID-19, comparativ cu doar 800 în urmă cu o săptămână.

Un număr de 4,3 milioane de persoane sunt complet vaccinate în Grecia dintr-o populaţie de 10,7 milioane de locuitori, însă guvernul se teme de o recrudescenţă a cazurilor şi o supraîncărcare a spitalelor odată cu răspândirea variantei Delta.

sursa: digi24.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns