Haitele de maidanezi terorizează comunitățile rurale. Apelul disperat al unui primar timișean

haitele

Câinii maidanezi constituite o problemă tot mai apăsătoare în multe localități din județul Timiș. Vidul legislativ și pasivitatea instituțiilor de la care se așteaptă soluții concrete riscă să genereze situații dramatice pentru multe comunități rurale.

Silvia Fechete, primarul comunei Otelec, face un apel un apel disperat în această direcție, lucrurile nemaisuportând amânare: ”Pentru că am ajuns la capătul răbdării, și pentru că atât instituțiile statului, cât și O.N.G-urile, dar mai cu seamă  a patra putere în stat (presa) se sesizează de pe mijloacele  de socializare, o sa transmit acest soi de scrisoare deschisă pe care mi-o asum indiferent cum va fi ea interpretată!

Subiectul principal: câinii maidanezi! Și intreb (desi am facut-o si telefonic către diverse institutii) poate cineva ne va raspunde: ce facem, domnilor, dacă instituția primăriei apelează așa cum este legal la firme de hingheri pentru a se ridica acești câini maidanezi, pe care, desigur, și noi îi iubim, dar ne iubim la fel de mult și poate chiar un pic mai mult copiii care ies pe stradă și sunt agresați de aceștia?

Două firme n-au reușit să ridice de pe străzi această haită agresivă care efectiv terorizează comunitatea! Cum procedăm legal, dar sa protejam în același timp și animalele care ne sunt atât de dragi?Unde sunt acei iubitori de câini care se sesizează doar când vreunul este maltratat? Ce le spun oamenilor mei care mă întreabă zilnic cum rezolv problema câinilor, iar eu nu pot găsi o soluție decentă?

S-au purtat discuții cu adăposturi de câini, medici veterinari și firme de hingheri, n-am să mai fac rezumatul, pentru că poate este prea mult, însă din toate aceste acțiuni constat cât de indiferenți suntem față de semenii noștri!

CITEȘTE ȘI: Video: Peste 5.000 de greci au protestat față de măsurile anti-COVID

Și tot pe dumneavoastră, domnilor, despre care citesc în presă că vă mobilizați exemplar, din toate organele abilitate, la cazuri de maltratări, tot pe dumneavoastră  vă intreb, de ce nu va mobilizați exemplar și în asemenea cazuri în care suntem dispuși să ajutăm prin orice mijloace, doar pentru a găsi o soluție atât pentru cetățeni, cât și pentru câinii pe care n-aș vrea să-i văd ajunși în vreo situație extremă! Cer public sprijinul insitituțiilor care pot interveni și ajuta în această direcție!”


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

8 thoughts on “Haitele de maidanezi terorizează comunitățile rurale. Apelul disperat al unui primar timișean

 1. Doamna primar Silvia Fechete nu va este rusine sa iesiti public sa faceti asemenea afirmatii ? DVS, habar nu aveti de legislatie si de obligatiile ce le aveti in calitate de primar si va intreb in calitate de simplu cetatean : Ati infiintat SERVICIUL DE GESTIONARE CAiNI, v-ati facut adapost , asa cum sunteti OBLIGATA prin lege ???? V-a invadat incompetenta , habar ni aveti ce inseamna administratia publica si legile ce le aveti de respectat. Nici nu ar trebui sa iesiti cu asa ceva in spatiul public stimata doamna PRIMAR. OUG 155/2001 va obliga sa va infiintati serviciul public de gestionare caini si sa rezolvati problema.Ce ati facut pana acum de atatia ani ? Veniti in anul 2021 sa va plangeti, aplicati legile, nu in stil propriu cum vreti dvs. . Noi ca cetateni ne-am cam saturat de diletanti in functii publice. Aveti jurist angajat in cadrul primariei ??? Nu vreti nic sa cheltuiti bani, nici sa rezolvati problema dar iesiti sa va plangeti . RUSINE !!!!

   1. Sa va fie rușine ,așa primar așa tara.                       Sunteți obligata prin lege să aveți un serviciu și un adăpost sau concesionați un serviciu de gestionare

 2. Oare primăria înainte de a apela la hingheri, a organizat campanii de sterilizari gratuite în zonă, a informat populatia despre obligativitatea sterilizarii și microciparii câinilor, adică informare și prevenție!? Sau se apelează direct la hingheri că acolo mai spalati niște bani și aveți de câștigat, mai puțin cetățenii plătitori de taxe și câinii, bineînțeles. RUȘINE! 

 3. Silvia Fechete instiga la ura impotriva unor animale care nu stiu altceva decat agresiunea deoarece numai asta li s-a aratat toata viata lor. O invit pe stimata doamna sa ia o carte sa citeasca despre acea calitate a oamenilor numita Empatia…dansa nu ar avea de unde sa stie ce e asta..si dupa ce invata ce e empatia poate…dupa intelege de ce unele asociatii fac tot posibilul sa ajute cazurile de animale maltratate…

 4. Trist ca cei care se ocupa cu adevarat de protectia animalelor au “inchis ochii” cand diverse persoane/ ongheuri au luat cateii lasati brambura i-au sterilizat si pe urma i-au aruncat ca pe gunoaie de unde i-au luat in loc sa se ocupe de adoptia si adapostirea lor. Of course ca asta a incurajat abandonul … daca omul a vazut ca da bine in CV si ca esti “bun samaritean” daca lasi caini brambura a improvizat: cand cateaua i-a fatat a pus puii intr-o cutie de carton gandindu-se ca asa cum cainii sterilizati si aruncati te miri pe unde o sa gaseasca pe cineva sa le arunce ceva de mancare why not si puii de la cateaua lui n-ar gasi un “suflet mare” care le pune niste boabe dintr-un sac cu mancare si nu uita sa faca si o poza la sac si sa posteze contul de paypal pentru “donatii hranire maidanezi” Let’s hope ca cei care intr-adevar iubesc, sau macar respecta un catel o sa faca front comun si o sa spuna oamenilor ca un catel nu trebuie aruncat la “mila strazii” … meantime ne vom oripila cu stiri despre haite de caini salbaticiti si/sau caini abuzati si neglijati😰

  1. Faceti niste afirmatii nefondate, bazate pe presupuneri , nimic concret. Daca nu v-as sti indelungata activitate de instigare la ura si metode de ucis cainii prin cele mai barbare metode, etc.|(detin printuri cu discutile dvs), chiar v-as da crezare. Adevaratii iubitori de animale sunt full de animale salvate de domeniul public, animale care provin din proprietatile private ale posesorilor de animale mai ales din zonele rurale. Si una peste alta nu ONG-urile nu au OBLIGATIA de a rezolva situatia cainilor ci administratiile publice chiar prin lege. Este absolut normal ca iubitorii de animale sa ceara donatii pentru hranirea si tratarea animalelor avand in vedere ca Romania este singura tara europeana ce refuza sa ajute organizatiile de protectia animalelor , asa ca cheltuielile sunt suportate de ei ca persoane fizice , lucru pe care dvs si nimeni altcineva nu l-ar face. Este jenant sa arunci cu pietre tot in cel care incearca sa faca ceva bun pentru animale si pentru administratiile publice ce au zero implicare

 5. Adăposturi umane,plătite de primărie,medici veterinari,tratamente și promovare la adopție nu faceți?
  Dar sunteți”terorizați”?Pe noi ne terorizează gândirea dv. limitată!!!

Lasă un răspuns