Piețele, invadate de lubenițe de import. Ce se întâmplă cu pepenii românești

Noi reglementări pentru comercializarea pepenilor la Timișoara. 26 de locații stabilite de primărie. Cum se obțin avizele

Fermierii sunt disperați că pepenii de import au invadat piețele, iar ei nu mai au unde să-și vândă produsele. Mulți se tem ca vor fi nevoiți să arunce marfa, așa cum se întamplă deja cu multe fructe și legume autohtone.

CITEȘTE ȘI: Călătorie în timp, la Festivalul Medieval al Castelului Huniade

Fermierii sunt extrem de îngrijorați și spun că s-ar putea să fie nevoiți să arunce o parte din recoltă, și asta deoarece nu rueșesc să-și vândă produsele.

Principalul motiv este legat de faptul că piața este plină de produse de import, pe care românii le preferă pentru că se vând la același preț cu produsele autohtone. În cazul pepenilor, vorbim de aproxim 4 lei/ kilogram

Situația îi îngrijorează pe fermieri, inclusiv pe producătorii din Dăbuleni – zonă cunoscută datorită pepenilor extrem de gustoși. Oamenii spun că s-ar putea să nu-și vândă produsele pentru că românii cumpără pepenii grecești care sunt pe piață încă de la începutul acestei veri.

Implicarea mai activă a autorităților în această problemă ar putea fi o soluție, prin controale mai dese, pentru a asigura în acest sens producătorilor români piața de care au nevoie.

sursa: realitatea.net


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *