Video. Peste 20 de victime după ce un vehicul a lovit mulțimea la o paradă de Crăciun

Video. Peste 20 de victime după ce un vehicul a lovit mulțimea la o paradă de Crăciun

UPDATE: Cel puţin cinci persoane au murit şi 40 au fost rănite în urma tragicului eveniment.

Ştirea iniţială

Un SUV care mergea cu viteză a trecut printr-o paradă de Crăciun în Waukesha, Wisconsin, ucigând cel puțin o persoană și rănind peste 20, inclusiv un grup de tineri dansatori, relatează Reuters.

Șeful poliției din Waukesha, Dan Thompson, a declarat că o persoană suspectă a fost reținută, iar vehiculul suspect a fost recuperat după incidentul din orașul situat la aproximativ 32 km vest de Milwaukee.

„Vehiculul a lovit mai mult de 20 de persoane. Unele dintre aceste persoane erau copii și există câteva decese în urma acestui incident”, a declarat Thompson reporterilor.

Întrebat despre decese, Thompson a spus: „Nu am un număr exact în acest moment”.

Autoritățile au declarat că au transportat 11 adulți și 12 copii la șase spitale din zonă, iar mai mulți au fost transportați la spitale de către familie și prieteni.

Nu se știe dacă incidentul are legătură cu terorismul, a adăugat Thompson.

CITEȘTE ȘI: Peste 35.000 de oameni au protestat la Bruxelles împotriva vaccinării obligatorii. Poliția a folosit tunuri cu apă

O înregistrare video postată pe internet a arătat un vehicul utilitar sport de culoare roșie care a trecut prin paradă, părând să calce peste mai mult de o duzină de persoane, înainte ca mulțimea să fugă pe trotuare.

Într-o altă înregistrare video, poliția pare să deschidă focul asupra vehiculului în timp ce acesta se izbește de barierele de pe stradă.

Thompson a declarat că un ofițer a tras focuri de armă asupra vehiculului și că niciun trecător nu a fost rănit. Rapoartele anterioare potrivit cărora s-ar fi tras focuri de armă din vehicul sunt incorecte, a adăugat el.

O femeie a declarat pentru postul de televiziune Fox6 din Milwaukee că SUV-ul a lovit o echipă de dans formată din fete cu vârste cuprinse între 9 și 15 ani.

Filiala locală a CBS a prezentat ulterior pe Twitter o fotografie cu ceea ce părea a fi SUV-ul roșu implicat, cu capota zdrobită și aripa din față atârnând, parcat pe o alee.

Un alt martor a estimat că SUV-ul avea o viteză de aproximativ 64 km/h (40 de mile pe oră) când a lovit mulțimea care defila pe stradă, a precizat postul de televiziune.

Fotografii și videoclipuri din Waukesha care circulă pe Twitter arătau mașini de poliție și ambulanțe care se înghesuiau pe o stradă împodobită cu luminițe de Crăciun în urma incidentului, care a avut loc în jurul orei locale 16:39 (22:39 GMT). Oameni înveliți împotriva frigului se înghesuiau pe trotuare în timp ce se lăsa întunericul.

Sursa: : Mediafax

Foto: The Independent


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns