Sancțiuni dure pentru flash-uri, șicane în trafic sau viteză. Poliția cere amenzi de aproape 3.000 de lei

Amenzi mari pentru șoferii agresivi și noi limite de viteză. Se sancționează flash-urile și drift-urile

Sancțiuni dure pentru flash-uri, șicane în trafic sau viteză. Amenzi de aproape 3.000 de lei. Polițiștii vor pedepse mai mari pentru șoferii care încalcă legea în trafic. În următoarele luni, agenții de la rutieră vor să înăsprească sancțiunile pentru vitezomani și să introducă noi amenzi pentru cei care conduc agresiv.

Decizia vine după ce România și-a menținut ultimul loc în topul european al siguranței rutiere, conform digi24.ro.

Flash-uri, slalom printre mașini, șicane în trafic. Șoferii care nu conduc civilizat ar urma să fie amendați chiar și cu 2.900 de lei, dacă Poliția reușește să schimbe Codul Rutier. Pentru prima dată, apare termenul de „conducere agresivă”.

A fost nevoie de legiferarea agresivității in trafic având în vedere evenimentele înregistrate in ultima perioadă, iar un astfel de comportament poate sa producă consecințe deosebit de grave.

Poliția vrea sancțiuni mai dure și pentru vitezomani. Acum, șoferii pot rămâne fără permis 90 de zile, dacă depășesc limita de viteză cu 50 de kilometri la oră. Noul Cod Rutier vine cu încă un prag de viteză.

CITEȘTE ȘI: Video. Peste 20 de victime după ce un vehicul a lovit mulțimea la o paradă de Crăciun

Bogdan Ghebaur, purtător de cuvânt IGPR: Pentru depășirea vitezei cu mai mult de 70 de kilometri se atrage suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioada de 120 de zile.

În plus, vor fi înăsprite pedepsele și pentru neacordare de prioritate sau depășire ilegală. Dacă până acum, șoferii rămâneau fără permis pentru 30 de zile, conform noului Cod, cei care încalcă aceste reguli, vor rămâne pietoni două luni. Schimbarea vine după ce România a ajuns, din nou, pe ultimul loc în clasamentul european al siguranței rutiere.

Continuarea pe digi24.ro

Foto: Blog Autovit


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Sancțiuni dure pentru flash-uri, șicane în trafic sau viteză. Poliția cere amenzi de aproape 3.000 de lei

  1. Sincer?!”Sanctiuni dure pentru” fraieri, in conditiile in care sunt bizoni in trafic, care cheltuie la o cina romantica, de trei ori pe-atat.Poate ridicarea dreptului de a conduce pe o perioada de 120 de luni, ar insemna ceva si ar alimenta tentatia de a conduce fara permis, fapta penala si care ar avrea o alta greutate in deciziile luate de bizonul ce-ar ramane fara cornite. 😉

Lasă un răspuns