Video: O nouă explozie la Kabul.O rachetă a lovit o clădire în apropiere de aeroport

Cu doar câteva zile înainte de termenul la care evacuarea Afganistanului trebuie încheiată, operațiunile au fost întrerupte de un atac terorist care a avut loc joi, la intrarea în aeroportul din Kabul. Un atacator sinucigaș s-a detonat în mijlocul mulțimii, omorând și rănind civili afgani, militari americani și talibani deopotrivă. Pe măsură ce operațiunile de evacuare se apropie de termenul limită, apar tot mai multe alerte de securitate.

CITEȘTE ȘI: Ministrul Energiei: Controale la furnizorii de gaze care au făcut contracte cu preț fix și acum vor să-l schimbe

O nouă explozie a avut loc duminică în apropiere de aeroportul din Kabul, relatează Reuters. Potrivit unui oficial din Ministerul Sănătății, o rachetă ar fi lovit o casă în apropiere de aeroport. Imagini postate pe rețelele sociale arată o perdea de fum negru care se ridică în aer.

Statele Unite au avertizat în privința unei ameninţări „specifice şi credibile” în apropierea aeroportului din Kabul şi au cerut cetăţenilor americani să părăsească zona, la două zile după atacul produs în acelaşi loc și soldat cu aproape 200 de morţi.

„Ca urmare a unei ameninţări specifice şi credibile, toţi cetăţenii SUA din vecinătatea aeroportului Kabul (…) ar trebui să părăsească zona cât mai curând posibil”, a transmis într-un mesaj Ambasada SUA la Kabul. Ameninţarea priveşte în special „intrarea din sud, noul Minister de Interne şi intrarea de lângă staţia de benzină Panshir, la nord-vest de aeroport”, se preciza în mesaj.

Potrivit The Guardian, care citează AP, ca urmare a acestui avertisment, rândurile celor care se înghesuiau la porțile aeroportului au scăzut simțitor.

O serie de alerte cu bomba au perturbat în ultimele zile operaţiunile de evacuare de urgenţă organizate de armata americană pe aeroport, obligându-i pe militari să coopereze mai strâns cu talibanii care controlează acum Afganistanul în încercarea de a evita un alt atac sângeros.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns