Ministrul Energiei: Controale la furnizorii de gaze care au făcut contracte cu preț fix și acum vor să-l schimbe

Controale la furnizorii de gaze

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunţat că Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) şi Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) vor începe controale la furnizorii de gaze care au încheiat în urmă cu câteva luni contracte cu un preţ pe un an şi acum anunţă clienţii că vor să modifice preţul.

CITEȘTE ȘI: Bilanț coronavirus 29 august: sub 1000 de cazuri noi la nivel național, în Timiș sunt 57

„Acest lucru nu se poate! ANPC să verifice această situație pentru că o poate încadra la ofertă înșelătoare! Iar ANRE poate amenda furnizorii de gaze cu până 5 % din cifra de afaceri dacă furnizorii nu respectă legea”, a declarat, la Realitatea Plus, ministrul Energiei, Virgil Popescu.

„Nu vrem să lăsăm consumatorul român fără o protecție în fața scumpirilor care se văd pe facturile de gaze și energie electrică. Vom accelera aprobarea în Parlament a legii consumatorului vulnerabil, astfel încât actul normativ să fie votat în sesiunea parlamentară care începe în septembrie. Vrem ca legea să se aplice de anul acesta (începând cu octombrie, noiembrie) sau cu 1 ianuarie 2022. În plus, vrem să venim cu un suport financiar, o compensare a prețului facturilor pentru cei care au un venit ce nu-l depășește pe cel mediu”, a adăugat ministrul.

În ultima perioadă furnizorii de energie electrică și de gaze naturale au notificat consumatorii cu creșteri ale prețurilor, care ajung în unele cazuri să fie duble sau triple.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns