VIDEO. INCENDIU de amploare în Parcul Domogled | A fost solicitată intervenţia unui elicopter cu dispozitiv Bambi Bucket

Pompierii din Mehedinţi intervin pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit în Parcul Naţional Domogled, la o pădure de pin negru şi vegetaţie uscată, focul manifestându-se pe un versant cu două piscuri, iar în sprijin a fost solicitat, miercuri, un elicopter cu dispozitiv Bambi Bucket.

Incendiul a izbucnit în Parcul Naţional Domogled din judeţul Mehedinţi încă de marţi, într-o pădure de pin negru şi vegetaţie uscată şi pentru că nu s-a reuşit lichidarea acestuia, s-a solicitat, miercuri dimineaţa, un elicopter cu dispozitiv Bambi Bucket.

Pentru a stabili aria de manifestare, focarele şi posibilităţile de propagare, pompierii din cadrul ISU Mehedinţi au efectuat recunoaşterea din aer cu elicopterul SMURD.

Aceştia au stabilit că incendiul se manifestă pe un versant cu doua piscuri, pe o suprafaţă de circa 10 hectare, în mai multe focare izolate, 10 – 12 focare pe fiecare pisc. Potrivit IGSU, arde atât vegetaţia uscată, cât şi pin, într-o zonă muntoasa greu accesibilă forţelor şi mijloacelor de intervenţie.

IGSU arată, miercuri, că peste 60 de salvatori militari şi 10 lucratori silvici s-au deplasat în zona afectată pentru a interveni la stingerea incendiului de pădure, dar a fost solicitat un elicopter dotat cu dispozitiv de stingere de tip „Bambi Bucket”, din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie din MAI, pentru a sprijini eforturile de stingere ale salvatorilor de la sol.

În funcţie de evoluţia evenimentului, IGSU va dispune suplimentarea efectivelor de pompieri care intervin la faţa locului cu grupări operative de salvatori din alte judeţe limitrofe, conform mediafax.ro.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns