Restricții rutiere în zona Iulius Mall

Comisia de circulaţie de la nivelul municipiului Timișoara a aprobat unele restricţii rutiere, ca urmare a lucrărilor din zona complexului comercial Iulius Mall, respectiv modernizarea Căii Lipovei (str. Episcop V. Lăzărescu – Calea Sever Bocu – Calea Aradului).

Modernizarea cuprinde trei sectoare: amenajarea Căii Sever Bocu între intersecţia cu Calea Aradului şi Cimitirul Eroilor cu trei benzi de circulaţie, dintre care două pentru trafic urban şi una pentru accesul autovehiculelor în incinta mall-Openville; amenajarea Căii Sever Bocu între accesul principal la Cimitirul Eroilor şi intersecţia cu strada Antenei (giraţia din zona Galeria 1) cu patru benzi de circulaţie, câte două pe sens; amenajarea străzii Lăzărescu din intersecţia cu Calea Aradului până la accesul principal la Cimitirul Eroilor cu trei benzi de circulaţie, în sens unic, pe direcţia spre Calea Aradului.

Lucrările de modernizare impun noi reglementări ale circulaţiei rutiere şi pietonale pe durata şantierului. Astfel, circulaţia rutieră pe sensul Sever Bocu spre centrul civic nu se modifică. Pe sensul dinspre centrul civic către Sever Bocu se închide circulaţia rutieră, care va fi deviată din intersecţia Consiliul Europei în două variante: 1.Piaţa Consiliul Europei – Inelul 2 – Bd. Antenei; 2.Piaţa Consiliul Europei – Calea Aradului – Strada Amurgului.

Traficul pietonal pe Calea Sever Bocu între Piaţa Consiliul Europei și strada V. Lăzărescu se va desfăşura pe o singură parte, cea vestică dinspre blocuri, pe lângă centrul bancar pe trotuarul existent. Pe strada V. Lăzărescu traficul pietonal va fi doar pe partea nordică a străzii, pe trotuarul existent care se menţine.

Trecerea de pietoni actuală, dinainte de mall, în zona centrului bancar, se relochează în zona staţiilor RATT, iar pe segmentul de trotuar de pe partea mall-ului, între fosta trecere şi noua trecere de pietoni nu se va mai putea circula. Noile reglementări vor intra în vigoare de mâine, de la primele ore ale dimineţii, fiind valabile până în 31 august.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns