Video: Explozie puternică la aeroportul din Kabul. Peste 10 victime, printre care și americani

Două explozii au avut loc în zona aeroportului din Kabul

Cel puțin 13 persoane au fost ucise, inclusiv copii, iar mai mulți gardieni talibani au fost răniți în cele două explozii din fața aeroportului din Kabul, potrivit unor oficiali afgani.  Una din explozii a avut loc lângă un hotel unde erau cazate trupe și jurnaliști britanici, urmat de focul cu arme de calibru mic, în timp ce a doua explozie a avut loc lângă una dintre porțile aeroportului, potrivit SkyNews.

CITEȘTE ȘI: A ars totul în jurul mănăstirii Sf. Ilie din Grecia, pompierii români au intervenit să o salveze

VEZI video AICI
Corespondentul Sky News, Sally Lockwood, a declarat că explozia s-a produs în apropierea hotelului Baron, unde au fost cazate trupe britanice și jurnaliști.  Ambasadorul Franței în Afganistan, David Martinon, a transmis un mesaj „tuturor prietenilor noștri afgani”.
„Dacă vă aflați lângă porțile aeroportului, plecați urgent și feriți-vă. Este posibilă o a doua explozie”, a spus ambasadorul Franței pe Twitter.

Aproximativ 100.000 de oameni au fost evacuaţi din Afganistan de Statele Unite şi partenerii de coaliţie începând cu 14 august.

Talibanii au preluat în 15 august 2021, controlul în Kabul și, practic, asupra întregului Afganistan. Ultimul bastion necucerit este aeroportul situat la nord de Kabul, unde forțe americane și ale aliaților organizează evacuarea propriilor cetățeni, dar și a miilor de afgani care nu vor să trăiască sub un regim taliban. Talibanii au promis că vor fi pașnici și nu vor încălca drepturile civililor, însă situația este departe de a putea fi catalogată drept stabilă.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *