A ars totul în jurul mănăstirii Sf. Ilie din Grecia, pompierii români au intervenit să o salveze

Zona măbăstrii din Grecia a fost distrusă de incendiu

Pompierii români și greci s-au luptat  cu flăcările în jurul mănăstirii Ekklisia Profitis Ilias (Mănăstirii Sfântul Ilie), din zona Vilia. Salvatorii au reușit să evite să ajungă flăcările la mănăstire, dar aceasta a fost în mare pericol.

CITEȘTE ȘI: Un medic s-a urcat băut la volan și a provocat două accidente. Video

După zile întregi de luptă cu incendiul din regiunea greacă Vilia, ultimele echipaje ale pompierilor militari români s-au retras din zona respectivă în baza de operații a modulului român, din localitatea Eleftina. Obiectivul pe care l-au protejat, zi și noapte, a rămas în siguranță. Mănăstirea Ekklisia Profitis Ilias a fost înconjurată de flăcările uriașe, încă din cursul zilei de luni. Cu toate acestea, în mod minunat,  a fost salvată de la incendiere și de la distrugere completă.
Mănăstirea, cu toate construcțiile sale (biserică, paraclis, trapeză, pangar, chilii și anexe), a fost predată în siguranță măicuțelor care viețuiesc acolo.
Miercuri seară, salvatorii români au strâns tehnica de intervenție și echipamentele de lucru, și-au luat rămas bun de la gazde și au pornit încolonați către bază.
Misiunea din zona mănăstirii s-a încheiat cu bine, iar pompierii militari români sunt pregătiți, în continuare, pentru noi provocări și eventuale misiuni, la care oficialii eleni i-ar solicita să intervină.

Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *