VIDEO! Dosar penal pentru preotul care a bruscat un bebeluș la botez

botez

Dosar penal pentru preotul care a bruscat un bebeluș la botez. Inspectoratul de poliţie judeţean s-a sesizat după apariţia, pe o reţea de socializare, a unui filmuleţ în care preotul Traian Mazăre, de la Biserica „Sfinţii Constantin şi Elena” din Brăila, bruschează un bebeluş în timpul slujbei de botez, a declarat purtătorul de cuvânt al instituţiei, subinspector Laura Dan.

Oamenii legii i-au deschis dosar penal preotului în urma scandalului iscat, iar polițiștii vor înainta documentele procurorilor.

„Colegii mei s-au sesizat din oficiu pe baza imaginilor apărute şi efectuează verificări, pentru a se stabili dacă în cauză sunt întrunite elementele constitutive ale unei infracţiuni, urmând a se lua măsurile legale în consecinţă”, a declarat Laura Dan, potrivit Agerpres.

În urma imaginilor apărute pe internet, Arhiepiscopia Dunării de Jos îşi exprimă regretul vizavi de „atitudinea nepotrivită a preotului slujitor” şi îşi cere iertare „familiei şi credincioşilor”, anunţând declanşarea unei anchete în cazul respectivului preot.

„În legătură cu cele petrecute la săvârşirea Tainei Sfântului Botez în biserica ‘Sfinţii Împăraţi’ din municipiul Brăila, ne exprimăm regretul pentru atitudinea nepotrivită a preotului slujitor şi, în acelaşi timp, cerem iertare familiei şi credincioşilor prezenţi. Aspectele ce decurg din materialul înregistrat video vor fi cercetate potrivit rânduielilor liturgice şi canoanelor bisericeşti, în vederea luării măsurilor ce se impun”, se arată într-un comunicat al Biroului de presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Sursa: stiripesurse.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *