Video: Descoperire uluitoare în Cetatea dacică Piatra Roșie. O nouă Sarmizegetusa

O descoperire impresionantă a fost făcută în Munții Orăștie. O construcție spectaculoasă a fost scoasă la iveală în Cetatea dacică Piatra Roșie, după două milenii. Edificiul se aseamnănă cu sactuarul de la Sarmizegetusa. Construcția antică a fost descoperită abia acum, deși arheologii cercetează zona de mai bine de 60 de ani.

CITEȘTE ȘI: Facebook, Instagram şi WhatsApp au avut din nou probleme, vineri noapte

Descoperirea epocală din Cetatea dacică Piatra Roșie a fost făcută după ce arheologii au reluat săpăturile în zonă. Ultimele explorări cu succes au avut loc în perioada 2004-2005. Situl seamănă foarte mult cu un templu dacic, prin forma sa circulară și poziționarea la capătul unui drum de munte pavat.

Clădirea are un diametru de circa 20 de metri, iar prin centru sunt aliniate mai multe bucăți de calcar, la fel ca la sactuarul de la Sarmizegetusa Regia. Arheologii spun că dacii o foloseau pentru a supraveghea zona și a preîntâmpina atacurile, conform adevarul.ro

Zona nu a mai fost cercetată sistematic din 1949, când a fost descoperită o clădire antică și o alee pavată din calcar. În zona Pietrei Roșii, arheologii au găsit mai multe scuturi, arme și unelte dacice făurite din bronz și fier. Arheologii își vor încheia activitatea zilele acestea, dar vor relua săpăturile de la Piatra Roșie începând cu anul viitor. Întreaga așezare este protejată, fiind inclusă în patrimoniul UNESCO.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns