Facebook, Instagram şi WhatsApp au avut din nou probleme, vineri noapte

Timp de aproximativ două ore, serviciile Facebook nu au putut fi accesate, vineri seară, în mai multe regiuni ale lumii. Incidentul a avut loc după ce luni, 4 octombrie, aplicațiile nu au funcționat pentru aproape șase ore, la nivel global, notează Realitatea Plus.

CITEȘTE ȘI: Secretul „insulei nemuritorilor” din Japonia. 4 reguli pentru a trăi peste 100 de ani

De data aceasta, problemele au apărut după 22.00, ora României și au fost remediate după circa două ore, atunci când un purtător de cuvânt al companiei a anunțat că serviciile funcționează normal. Totul s-ar fi întâmplat din cauza modificărilor unei setări.

Problemele au început să apară la scurt timp după ora 18:00 GMT pe Instagram şi, într-o măsură mai mică, pe Facebook Messenger şi WhatsApp.   Cu toate acestea, situaţia a fost rezolvată două ore mai târziu, numărul persoanelor care au raportat incidente pe site-ul Down Detector a scăzut brusc.

Un purtător de cuvânt al Facebook a confirmat pentru AFP în jurul orei 21:20 GMT că problema a fost rezolvată şi că serviciile au fost complet restaurate.   ,,Scuzele noastre sincere către toţi cei care nu au putut accesa produsele noastre în ultimele ore. Am remediat problema şi totul ar trebui să revină la normal acum”, a precizat  el într-un e-mail.

Fluctuaţile de funcţionare au fost cauzate de o modificare a configuraţiei şi a afectat utilizatorii din întreaga lume.   Cu toate acestea, nu are nicio legătură cu ceea ce s-a întâmplat luni, au spus reprezentanții companiei Facebook.

Pe 4 octombrie, aplicațiile Facebook, Messenger, Instagram și WhatsApp au încetat să funcționeze, în jurul orei 18.30, ora României. Au fost afectați atunci utilizatori din toată lumea. Aplicațiile au reînceput să funcționeze după aproximativ șase ore.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns