Medic la Ambulanța Timiș: „Cazurile sunt grele. E greu să vezi un om că nu mai poate respira”

coronavirus 53

Serviciile de ambulanţă sunt cu mult depăşite de numărul de solicitări. Este cea mai aglomerată perioadă de când a început pandemia și ţine aşa de câteva săptămâni. Numai în Timiş, ieri, medicii, asistentele şi ambulanţierii au răspuns la peste 1.100 de solicitări. Cele mai multe, de la persoane infectate cu SARS-CoV-2, potrivit stiriletvr.ro

CITEȘTE ȘI: Video: Descoperire uluitoare în Cetatea dacică Piatra Roșie. O nouă Sarmizegetusa

Știu ora când vin la serviciu, dar nu și pe cea la care pleacă. De pe ambulanțe trebuie să ajungă și la pacienți cu COVID, și la cei cu alte boli, care pot fi și ei infectați.

„Așa-zisele 12 ore se prelungesc pentru că suntem puțini și bolnavii sunt din ce în ce mai mulți. Când mi-am luat diploma, am știut ce implică să fii asistent medical, nu numai pe vreme de pace, și războiul e tot al nostru”, spune Stela Corneschi.

Claudia Bălașa, asistent medical: „Să stai cu un pacient în fața spitalului, să-ți fie teamă că-ți rămâne fără oxigen… Noi avem 3 tuburi de oxigen la Ambulanță dar nu sunt suficiente – și lucrul ăsta ne obosește (…) mai mult psihic decât fizic.”

Pentru a face face față numărului de solicitări, la Ambulanța Timiș au fost organizate două dispecerate. Din peste 1.100 de solicitări, 70% au fost cazuri COVID.

Florin Crișan, purtător de cuvânt, Serviciul de Ambulanță Timiș: „Cazurile sunt grele. E greu să-i spui unui om, să-l vezi că nu mai poate respira și să vezi familia lângă, care îi spune ‘Tata, te rog să le spui să nu te intubeze’. Nimeni nu vrea să intubeze pacienții, cu atât mai mult în condițiile actuale, în care locurile nu mai sunt pe terapie.”

În județul Timiș, rata de incidență se apropie de 10 cazuri la mia de locuitori în ultimele două săptămâni.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Medic la Ambulanța Timiș: „Cazurile sunt grele. E greu să vezi un om că nu mai poate respira”

  1. Confirmare după doza 2, perioada 27 decembrie 2020 – 30 septembrie 2021
    În perioada analizată, un număr de 38.604 persoane (0.84% din totalul persoanelor vaccinate cu doza 2) au avut un test pozitiv de infecție cu virusul SARS-CoV-2, după administrarea celei de a doua doze de vaccin. 83.28% dintre acestea au fost vaccinate cu Pfizer Biontech, 4.92% au fost vaccinate cu Moderna și 11.80% cu Astra Zeneca.
    INSP arată că un număr de 293 persoane (0.76% din totalul persoanelor care au avut un test pozitiv de infecție cu virusul SARS-CoV-2, după administrarea celei de a doua doze de vaccin) a survenit decesul. Dintre acestea, 253 (86.35%) erau vaccinate cu Pfizer, 25 (8.53%) cu Moderna, iar 15 (5.12%) cu Astra Zeneca.
    În intervalul 1 – 30 septembrie 2021 24.39% din totalul persoanelor confirmate cu infecție SARS-CoV-2 în luna septembrie erau persoane vaccinate.DECI…?

  2. Si acum 5, 6, 7 etc ani nu aveati oameni bolnavi de gripe, viroze respiratorii etc? Nu dadeau la tv – uri stiei gen 90 de mii de viruati intr-o saptamana? Cautati pe net la protv, 2012, 2016, 2017 etc. Nu erau care se-mbolnaveau de plamani ca la orice gripa netratata sau care prinde un om slabit? Apropo, unde au disparut gripele de sezon? Cum faceti deosebire intre o gripa si asa zisul covid? Cu teste pcr despre care chiar inventatorul metodei a spus ca. etoda pcr nu se foloseste la diagnosticare? Da, cautati Kerry Mullis, premiul Nobel. Sau, reglati din pix testele si infectarile? 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *