Victorie ratată la Mediaş >> Gaz Metan – Poli Timişoara 1-1 (0-1)

Ionut Popa Poli Timisoara

Poli a prins-o pe Gaz Metan prea încrezătoare în forţele proprii şi a fost aproape să plece cu trei puncte joi de la Mediaş. Nou-promovata din Ardeal a bătut-o luni cu scorul de 2-0, în deplasare, pe campioana din Giurgiu, dar a ratat la trei zile distanţă victoria în faţa ultimei clasate: 1-1.

Ionuţ Popa a pregătit un joc de contraatac, apelând în faţă la trei jucători scunzi şi de viteză, Popovici, Bărbuţ şi Doman.

Momentul mult-aşteptat al prinderii pe picior greşit a apărătorilor adverşi a venit în minutul 30. Atunci, Popovici a fost găsit excelent în adâncime de Doman, l-a driblat pe portarul Pleşca şi a reluat în poarta goală. 1-0 şi marcatorul golului polist a răbufnit în faţa camerelor de filmat, înjurând…

Anterior, mai exact în minutele 10 şi 20, Erik şi, respectiv, Llullaku l-au evidenţiat pe Straton cu şuturi de la distanţă.

Aşa cum era de aşteptat, jucătorii lui Gaz Metan au ieşit de la cabine mai motivaţi. În minutul 47, Erik a reluat spectaculos, din cădere, în bară. Susnjar a trimis, în minutul 64, pe lângă poartă, cu capul, mingea centrată de pe stânga, de unde fusese servit şi colegul său brazilian.

Golgheterul gazdelor, albanezul Llullaku, a găsit în cele din urmă drumul spre gol, tot cu o lovitură de cap şi tot în urma unei centrări venite din banda acoperită de Străuţ, după o prelungire a lui Gavra. Era minutul 71 şi medieşenii pregăteau noi asalturi, în speranţa că vor obţine toate cele trei puncte puse de joc.

Zaharia şi-a lăsat însă echipa în inferioritate numerică, fiind eliminat pentru cumul de cartonaşe galbene, ultimul în urma unui fault comis asupra lui Doman (min. 74).

Deşi au evoluat în inferioritate, timişorenii nu au reuşit să-şi creeze noi faze de poartă. Au făcut-o tot amfitrionii, prin Cristea, reluare cu capul puţin peste poartă (min. 85).

Gaz Metan Mediaş: Pleşca – Creţu, Trtovac, Susnjar, Buzean – Zaharia, Bic (I. Cristea ’78) – Munteanu (Gavra ’46), Eric, Llullaku – Axente (C. Petre ’58). Antrenor: Cristian Pustai. Rezerve neutilizate: D. Cristea, Rugasevici, Olaru, Danci.

Poli Timişoara: Straton – Străuţ, Scutaru, Bocşan, Novak – Artean, Llorente – Bărbuţ, Cârstocea (Roşu ’60), Doman (Neagu ’90) – Popovici (Drăghici ’88). Antrenor: Ionuţ Popa. Rezerve neutilizate: Smaranda, Şeroni, Mailat, Croitoru.

„A fost un meci destul de greu care s-a încheiat cu un rezultat echitabil. Dacă vom câştiga în etapa viitoare ne putem declara mulţumiţi cu patru puncte. Astăzi am fi putut lua chiar trei puncte dacă eram mai atenţi. Îmi doresc să fie bine la echipă, să ne luăm salariile restante. Prima este binevenită, le mulţumim celor din conducere, ei fac tot posibilul să facă rost de bani, sperăm să înţeleagă şi ei că avem familii de hrănit. În play-out se vor înjumătăţi punctele. La o diferenţă de opt puncte, în două meciuri am putea veni mai aproape”, a declarat portarul polist Cătălin Straton la microfonul Digi Sport.

„Se pare că n-am reuşit să ne revenim după euforia din ultimul meci. Am zis că ne dăm astăzi examenul de maturitate, să vedem dacă putem fi calmi şi putem gestiona victoria din etapa trecută. Am avut situaţii de gol, am reuşit să înscriem. Aveam jocul sub control, puteam câştiga până în ultima secundă. Este totuşi un punct, se adună, dar este frustrant când câştigi cu campioana şi remizezi cu codaşa. Suntem o echipă mică, ne batem să adunăm puncte, nu avem presiunea unei prime, campionatul nu se încheie după acest joc. Una peste alta, se pare că nu avem maturitatea necesară să legăm două victorii”, a afirmat, pentru aceeaşi sursă, şi antrenorul gazdelor, Cristian Pustai.

Şi Ionuţ Popa a vorbit pentru Digi Sport despre meciul de la Mediaş: „Gaz Metan a jucat bine, şi-a creat mai multe ocazii decât noi. Păcat că am luat gol pe o nesincronizare a liniei de fund. Mă deranjează că la 1-0, la un meci în deplasare, în care îţi creezi mai puţine ocazii de gol, Doman, la experienţa pe care o are, a ratat o ocazie mare, el trebuia să intre în interior şi să pună latul. Ne-am apărat destul de bine, am gestionat corect unele momente, am suferit puţin la concentrare. Asta este situaţia, lucrăm fără preparator fizic, sperăm să o scoatem la capăt. Conducerea clubului a fixat o primă pentru patru puncte în două jocuri, dar nu ştiu dacă este vorba despre suma de trei mii de lei”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *