Veste bună pentru mii de bănăţeni! Începe returnarea taxei auto fără proces. Cum se procedează

taxa auto 1

Mii de bănăţeni care au achitat taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule sau taxa pentru emisii poluante provenite de la autovehicule pot solicita restituirea acesteia pe cale administrativă, printr-o cerere la ANAF, fără a mai fi nevoie de o acţiune în instanţă. Inclusiv cei care au procese pe rol pot renunţa la ele pentru a recupera banii pe cale administrativă.

Cererile se soluţionează în termen de 45 de zile de la înregistrare, prin decizie care se comunică persoanei interesate în maximum 10 zile de la emitere. Împotriva deciziei organului fiscal, precum şi în cazul în care cererea nu a fost soluţionată în termenul legal, persoana interesată poate face contestaţie în termen de 30 de zile de la comunicarea deciziei sau, după caz, de la împlinirea termenului în care decizia trebuia comunicată. Contestaţia se soluţionează în 45 de zile de la înregistrare.

Dacă nici în acest termen solicitarea de restituire a taxei nu este soluţionată sau persoana interesată contestă în continuare decizia organului fiscal, persoana interesată poate face plângere la instanţa judecătorească de contencios administrativ competentă, în condiţiile Legii nr. 554/2004 a contenciosului administrativ, cu modificările şi completările ulterioare.

Sumele se restituie pe parcursul a cinci ani calendaristici, prin plata în fiecare an a 20% din valoarea acestora. Vor putea să ceară restituirea doar proprietarii care au achitat taxa auto înainte de intrarea în vigoare a timbrului de mediu. Concret, este vorba de perioada 2007 – martie 2013.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Veste bună pentru mii de bănăţeni! Începe returnarea taxei auto fără proces. Cum se procedează

  1. Ne-au”furat”banii intr-o secunda,s-au folosit de ei si acum ne batjocoresc,returnand suma in cinci ani !!! In cazul ANAF functioneaza o lista a rusinii pentru clientii rau platnici,in cazul lor „hotia”este legala si continua inca !!! Eu imi vreau banii integral,inapoiati asa cum i-am platit,obligata fiind de o taxa ilegala ! De ce acceptam sa fim furati de fiecare data,de ce mereu suntem manipulati de conducatori incompetenti,mai mult,hoti cu diploma si acoperirre ?????

  2. A trecut atat de mult timp de cand am platit-o si luati de atatea treburi cotidiene , de atatea taxe …etc , nu mai stim care dintre noi mai au dreptul sa-si recupereze acesta Taxa , incadrata acum … aberanta . Va rog , reveniti cu explicatii mai in detaliu ( Ex : – Odata platita , din ce an se poate solicita recuperarea acesteia , ce acte sunt necesare … etc ) . Multumesc .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *