”Victor Babeș” stă pe un butoi cu pulbere. În incapacitate de plată, spitalul și-ar putea închide porțile

Situație tensionată la singura unitate sanitară din județ specializată în pneumoftiziologie și boli infecțioase.

Spitalul ”Victor Babeș” se află în incapacitate de plată. ”Avem bani doar pentru salarii și tichete de masă. Nu putem plăti nici utilitățile, nici medicamentele, nici materialele sanitare și nici hrana bolnavilor”, a declarat Voichița Lăzureanu, managerul unității sanitare. Potrivit conducerii spitalului, problemele financiare pot duce la imposibilitatea acordării de servicii medicale gratuite pacienților asigurați, blocarea activității medicale și chiar închiderea unității.

”În prezent, actul medical merge mai departe. Solicităm comisia de mediere a Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS). Cu cei de la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiș nu am reușit să negociem suplimentarea fondurilor. Refuzăm să semnăm actul adițional la contractul-cadru (care trebuia semnat joi – n.r.) până nu primim mai mulți bani pe luna iunie. Avem alocați în jur de 1.200.000 de lei și avem nevoie de 1.550.000 de lei”, a precizat Voichița Lăzureanu.

Colapsul financiar cu care se confruntă Spitalul ”Victor Babeș” a fost amânat la sfârșitul lunii aprilie, când conducerea unității sanitare și cea a CJAS Timiș au convenit ca banii aferenți lunii iunie să acopere găurile din bugetele de pe aprilie și mai.

Spitalul de boli infecțioase și pneumoftiziologie a acumulat, la acea dată, datorii de peste trei milioane de lei, deoarece, conform reprezentanților instituției, au fost tratați mai mulți pacienți decât acoperea valoarea contractată cu CJAS Timiș, iar sute de cazuri validate nu au fost decontate.

”Victor Babeș” are angajamente neonorate din 2014, 2015 și din primul trimestru al acestui an. ”Și atunci am solicitat comisia de mediere a CNAS, însă în două luni nu s-a întâmplat nimic”, adaugă managerul spitalului.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns