Doi timişoreni la mondialul de MMA

Timişoara are doi reprezentanţi la lotul naţional de MMA, care se pregăteşte pentru participarea la Campionatul Mondial, întrecere ce va avea loc, începând din 5 iulie, la Las Vegas, în Statele Unite ale Americii. Saşa Marcov, sportiv încadrat la categoria 93 de kilograme, şi antrenorul Marius Crainic, ambii reprezentând clubul Iguana Fight Team, au fost ieri la Bucureşti pentru a-şi rezolva problema cu actele.

Cei doi au primit viză destul de târziu, astfel că travesarea Oceanului Atlantic este sub semnul întrebării, totul depinzând de rapiditatea primirii paşapoartelor, dar şi de rezolvarea unei alte chestiuni, la fel de delicată, cea a banilor. „Din păcate, oamenii de afaceri din Timişoara nu prea sunt interesaţi să susţină sportul de performanţă. Mai avem nevoie de bani pentru transport, mai sunt câteva zile până la plecare, suntem într-un suspans total.

Cel târziu luni ar trebui să plecăm, duminică ar fi ideal să o facem”, ne-a declarat Marius Crainic, antrenor-coordonator al lotului României de MMA şi preşedinte la Iguana Fight Team. Elevul său Saşa Marcov este neînvins în luptele programate pe reguli de MMA, având cinci victorii din tot atâtea apariţii oficiale în cuşcă. Cel mai recent succes al său a fost consemnat la prima ediţie a galei „Art of Contact”, ce s-a desfăşurat la sala „Constantin Jude” şi a fost organizată de Iguana Fight Team. Un merit mare îl are şi Enrico Cannata.

A fost o premieră pentru oraşul de pe Bega, care nu mai găzduise o gală de MMA. Au avut loc, pentru a mulţumi toate gusturile, şi şase meciuri de kickboxing. Sportivii implicaţi în gală au fost din Bekesckaba, Debrecen, Cluj-Napoca, Marghita, Gherla, Arad şi Timişoara. Ca şi în precedentele sale întâlniri, Marcov a câştigat înainte de limită, mai exact în prima repriză, de această dată în faţa unui sportiv maghiar.

„Am ţinut să promovăm sportivi din această parte a ţării. În deschidere am avut un cvartet de muzică clasică care a încântat publicul prezent la sală. Vrem să îmbinăm sportul cu arta, să dăm o altă conotaţie acestui tip de sport de contact, pentru ca lumea să vadă în acţiune oameni deosebiţi, nicidecum bătăuşi luaţi de pe stradă. Ei sunt sportivi care vor să ofere spectacol şi să le arate celor din tribune că posedă calităţi tehnice şi fizice pentru a câştiga o luptă.

La sfârşitul toamnei, undeva în luna noiembrie, vom organiza ediţia a doua, în care vom invita din nou sportivi români şi de peste hotare. Este important să creştem numărul meciurilor de MMA, mai ales că în Timişoara nu este mediatizat foarte mult acest fenomen foarte răspândit la nivel mondial.

O altă ţintă a noastră este cea de a atrage în sala de sport oameni din toate structurile societăţii. La prima ediţie am avut ca invitaţi de onoare oameni de afaceri. Au fost unele greşeli pe care dacă le corectăm va ieşi ceva extraordinar la ediţia următoare”, ne-a mai spus Marius Crainic. Celălalt antrenor al lotului României de MMA este George Stanciu, din Bucureşti.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns