Viceprimarul Dan Diaconu a câștigat procesul cu ANI

Viceprimarul Timișoarei Dan Diaconu a câștigat procesul cu Agenția Națională de Integritate, la trei ani de când această instituție l-a declarat incompatibil.

Înalta Curte de Casație și Justiție a confirmat decizia Curții de Apel Timișoara, care, în 2015, i-a admis edilului cererea de anulare a raportului emis de ANI cu privire la presupusa sa incompatibilitate. În document se susținea că Dan Diaconu s-a aflat în incompatibilitate timp de patru luni în anul 2012, pentru că a deţinut simultan atât funcţia de viceprimar, cât şi pe cea de administrator al unei societăţi comerciale.

După ce raportul a devenit public, viceprimarul a declarat că acea societate era inactivă de mai mult timp şi că se va adresa instanţei pentru a i se face dreptate.

Primul proces l-a câștigat la Curtea de Apel Timișoara, care a dispus anularea raportului, însă ANI a formulat recurs împotriva acestei decizii, acesta judecându-se la Înalta Curte de Casație și Justiție, finalizat tot cu victoria viceprimarului Diaconu.

”Pentru cei care ar aștepta o pledoarie împotriva acestei instituții – ANI – nu o voi face. Nu aș fi făcut-o nici dacă, prin absurd, aș fi pierdut. Cred în continuare că rolul ANI este unul important pentru România, în acest moment. Chiar dacă pentru mine au fost momente grele, iar unii dintre cei cu care împart vremelnic calitatea de om politic s-au întrecut în acuze prostești, e important să poți distinge între experiența personală și rolul unei instituții”, a mărturisit Dan Diaconu la aflarea deciziei finale a Curții Supreme.

Viceprimarul nu a uitat să le mulțumească și celor care l-au sprijinit în tot acest răstimp, îndeosebi decanului Facultății de Drept din cadrul UVT, prof.dr. Lucian Bercea.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns